Piloti JAT-a traže drugi posao

0

 

Plate pilota u regionu dva do tri puta su veće nego u Srbiji,ali piloti nacionalnog autoprevoznika kažu da plata nije odlučujući faktor za odlazak iz Jata, već ih brine što ne vide jasnu budućnost JAT.

 

U toku je i sličan konkurs albanskog avio-prevoznika, za koji u Srbiji vlada veliko interesovanje. Piloti ističu da plata nije osnovni motiv za odlazak u druge kompanije. Njih više brine.

”Tačno je da i albanski avioprevoznik traži pilote i nudi platu od 6.500 do 7.500 hiljada evra plus smeštaj i prevoz.Ali to nije motiv da ljudi za odlazak, već činjenica da što ne znamo šta će biti sutra s obzirom na to da država nema viziju”, izjavio je član Udruženje linijskih pilota Srbije Predrag Radosavljević.

U JAT-u tvrde da nemaju informacije o mogućem masovnom odlasku pilota.
Kako navode, piloti iz Srbije su cenjeni i ubičajena je pojava da uzimaju neplaćeno i odlaze u inostrane kompanije, ali i da se potom uglavnom vraćaju u JAT.

To, kako kažu, nikada nije ugrozilo rad kompanije. Plate JAT-ovih pilota su među najnižima u reigonu, kapetan prima 280 hiljada dinara, a kopilot 220 hiljada, ali to je ono što JAT trenutno može da im ponudi, saopštili su predstavnici te kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here