Unsplash.com

Onlajn piraterija je veliki problem koji “minira” vrednost prenosa sportskih sadržaja uživo, kao i zabavnih sadržaja televizija.

Istraživanje kompanije Irdeto pokazuje da postoji više od 2,7 miliona oglasa na stranicama za prodaju kao što su Amazon, eBay, Alibaba za uređaje koji omogućavaju onlajn “strimovanje”.

Milijarde dolara se svake godine ulažu u ekskluzivna prava, što je dovelo do nadmetanja u ponudi sadržaja, a sa povećanom ponudom, došlo je i do borbe u zaštiti tih investicija.

Online platforme imaju veliku korist od te borbe, a posebno interesovanje vlada za sportskim sadržajem.

Sa toliko legalnih ponuda kao što je sada slučaj, piratima je mnogo lakše da te kanale i ponudu strimuju nelegalno.

Ta krađa nanosi veliku štetu proizvodnji prenosa uživo i televizijskoj industriji.

Emiteri i distributeri sadržaja, kao i vlasnici medija mogu zaštititi svoje sadržaje, u koje su uložili mnogo novca, dodavanjem jedinstvenog koda kojim se može pratiti njihovo strimovanje, navodi se u studiji.

Na taj način nadležne vlasti mogu videti odakle je došao sadržaj, saznati kako je ukraden i brzo isključiti njegovo ilegalno širenje.

Zbog velike štete koju nanosi piraterija privredi izvršne vlasti se sve više posvećuju ovom problemu, pa osobe koje koriste usluge pirata moraju računati na posledice uz isključenje nelegalne pretplate i gubitak novca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here