EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Ilustracija

Požari koji bukte na jugozapadu Zapadne Australije možda su podmetnuti! Policija je počela istragu, zbog postojeće sumnje da je neko namerno zapalio vatru, koja se zatim proširila i pretvorila u nekontrolisane požare, zbog kojih moralo da se evakuaiše stotine stanovnika i turista u ovoj oblasti.

Detektivi iz odeljenja za požare istražuju pre svega požar koji je u ponedeljak uveče izbio u regionalnom parku Milup, u blizini plaže Kertis Bej. Od tada je izgorelo preko 225 hektara rastinja i grmlja oko popularne turističke oblasti Dansboro.

Policija traži informacije od svih koji su videli sumnjivu aktivnost u parku Milup u ponedeljak između 18 časova i ponoći.

„Dostupne su nagrade do 25.000 dolara za informacije koje budu dovele do identifikacije i osuđivanja mogućih piromana“, saopštila je policija u sredu.

Na sreću, za sada se čini da su hitne službe na vreme uspele da zaustave i lokalizuju vatrenu stihiju, te da uprkos velikoj opasnosti nije izgubljeno nijedno imanje, niti kuća u kriznim područjima.

Upozorenje za hitne slučajeve sada je smanjeno na „gledajte i delujte“, iako se ljudi upozoravaju da ostanu u pripravnosti u slučaju da se uslovi promene. Za to vreme, 90 vatrogasaca nastavlja da jača linije odbrane, kako bi se zaštitila imovina lokalnog stanovništva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here