Pisaće mašine i klasika protiv CIA špijuna

0

Vratiće se Nemci staroj dobroj "enigmi". Zapravo, smisliće novu pošto su Britanci još za vreme Drugog svetskog rata provalili šifre
 

Patrik Sensburg, poslanik iz redova vladajuće Hrišćansko-demokratske stranke, rekao je da članovi parlamenta ozbiljno razmatraju mogućnost da u upotrebu vrate pisaće mašine kako bi povećali bezbednost.

 

"Naravno, moramo da zaštitimo svoje unutrašnje komunikacije, da šaljemo elektronsku poštu sa enkripcijom, koristimo telefone sa enkripcijom i ostale stvari o kojima neću govoriti", rekao je Sensburg televiziji ARD.

 

Na pitanje da li članovi istražne parlamentarne komisije razmatraju da tablet računare i kompjutere zamijene pisaćim mašinama, on je odgovorio: "Definitivno, razmišljali smo o korišćenju pisaćih mašina."

Ova komisija istražuje aktivnosti američkih obaveštajnih agenata posle izbijanja špijunskog skandala, pošto je Amerikanac Edvard Snouden odao medijima poverljive američke dokumente.

 

List "Zidojče cajtung" piše da su članovi komisije, iz bezbednosnih razloga, tokom sastanaka ovog vikenda stavili telefone i kompjutere u veliku metalnu kutiju kako bi bili sigurni da nema prisluškivanja.

 

"Potom je predsednik komisije Patrik Sensburg pustio muziku. Koncert za klavir u A molu Edvarda Griga. Samo zbog bezbednosti", piše list.

 

Nemačka je prošle nedelje proterala najvišeg zvaničnika američke Centralne obaveštajne agencije u ovoj zemlji, posle hapšenja dvojice nemačkih službenika osumnjičenih da su američki špijuni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here