Foto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Bivši engleski golman Piter Šilton kaže da mu se Dijego Maradona nikada nije izvinio za gol rukom u četvrfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine.

– Nikada mi nije rekao izvini. Nikada nije rekao da je “podvalio” i da bi želeo oprost. Umesto toga, koristio je frazu “Božija ruka”. To nije u redu. Izgleda da je bio veličina, ali nije imao sportski duh – rekao je Šilton za Daily mail i dodao:

– Dok je trčao da proslavi gol, čak je i dvaputa pogledao iza, kao da je očekivao da se sudija oglasi. Zna je da je uradio nešto. Svi su to znali osim glavnog sudije i njegovih pomoćnika.

Samo nekoliko minuta posle tog gola, usledilo je “umetničko delo”, kada je Maradona uzeo loptu na sredini terena, “prošetao” se do gola Engleske i ponovo savladao Šiltona.

– Dok smo se mi oporavljali od tog prvog gola, on je već postigao drugi. Prvi put na utakmici smo ga pustili da trči i odmah je dao gol. Ali, nemamo sumnje: bez tog prvog gola, ne bi postigao ni drugi – kazao je Šilton.

Bivši golman dodaje da ga je Maradonina smrt rastužila.

– Tužno je što je tako rano preminuo. Bez sumnje je bio najbolji igrač protiv koga sam igrao. Moje misli su sa njegovom porodicom – istakao je Šilton.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here