PKS

Privredna komora Srbije donirala je 50.000 evra za nabavku objekata za privremeni smeštaj stanovnika Hrvatske na području pogođenom zemljotresima.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručio je danas otpravnici poslova Republike Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan donaciju od 50.000 evra i poručio da su privrede dveju zemalja povezane i da su privrednici Srbije uz građane Hrvatske.

– Mi nemamo druge kuće, nemamo drugi region. Ovo je teritorija na kojoj radimo, zarađujemo, zapošljavamo, živimo, i uvek ćemo pomagati jedni drugima i biti tu kada god je to potrebno – poručio je Čadež i pozvao privrednike da doniraju neophodna sredstva i materijal potreban žiteljima zemljotresima ugroženog područja u Hrvatskoj.

– Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj. Dodatnu podršku preko Privredne komore Srbije najavile su Delta holding, Imlek, Jafa Crvenka, Nelt i druge – rekao je Čadež.

Maja Bogdan, otpravnica poslova u Ambasadi Hrvatske u Beogradu zahvalila se predsedniku PKS i svim srpskim privrednicima na donaciji. „Duboko smo dirnuti iskazanom solidarnošću u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom“, rekla je Bogdan i ukazala na simboliku mesta na kojem su se dva skupa, u Beogradu i Zagrebu, danas  održali.

Skup solidarnosti održan je danas simbolično, istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovetne skulpture “Ribar” vajara Simeona Roksandića koja se nalazi i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu u zagrebačkom Gornjem gradu.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i Veran Matić, predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje PKS i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Matić je pozvao sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju pomoći stanovništvu u ugroženom području Hrvatske i podsetio da su prvo reagovali vlada Srbije sa milion evra donacije i niz kompanija.

Istovremeno, danas su na skupu u Zagrebu učestvovali predstavnici Srpskog nacionalnog veća i Ambasade Srbije u Hrvatskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here