Privredna komora Srbije

Međunarodni sajam robnih marki PLMA Čikago, nakon tri godine pauze, otvoriće vrata izlagačima i posetiocima od 13. do 15. novembra, a na Nacionalnom štandu Srbije predstaviće se 18 naših kompanija iz sektora prehrambene industrije.

Ovo je prvi put da srpske kompanije u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS) izlažu na ovoj prestižnoj svetskoj smotri, a u Kongresnom centru Donald  Stefens (Donald E. Stephens) u Čikagu očekuje se učešće više od 1.400 kompanija izlagača, ističe Zorana Delić iz PKS.

Dodaje da je PLMA odlična prilika da se naše firme na jednom mestu povežu sa vodećim kupcima na tržištu Amerike.

Očekujemo intenzivne sastanke sa distributerima, trgovcima na  malo i veliko pre svega iz supermarketa, prodavcima specijalizovane robe, predstavnicima onlajn trgovine, uvoznicima, konsultantima, stručnjacima za pakovanje i dizajn iz Severne Amerike i celoga sveta, ističe Delić.

Na Nacionalnom štandu Srbije, površine 180 m²,  u Hali za prehrambene proizvode, predstaviće se 18 srskih kompanija i to: “Packom International”, Beograd; “PIK Bečej”, “Laki”, Arilje, “Master Fruits”, Beograd, “Jaffa Crvenka”, “ITN Group”, Beograd, “Agranela”, Valjevo, “Budimka”, Požega, “ColdPressok”, Beograd, “Damar Confir”, Beograd, “Tisacoop”, Kanjiža, “Umprom”, Stara Pazova, “Zdravo Organic”, Selenča, “Deus Crispbread”, Beograd, “Sirogojno Company”, “Mirax Agrar”, Beograd, “Tartufi SR”, Beograd, “GMP Jarmenovci”.

Široka ponuda srpskih proizvoda od smrznutog voća i povrća, preko džemova, voćnih namaza i sokova, do slatkiša i proizvoda od tartufa privući će veliki broj posetilaca, poslovnih partnera, kao i predstavnika trgovinskih lanaca.

Na sajmu PLMA Čikago biće predstavljeno preko 20 nacionalnih paviljona sa više od 300 međunarodnih izlagača.

Pored Srbije, predstaviće se i Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Čile, Kina, Kolumbija, Danska, Francuska, Grčka, Gvatemala, Izrael, Italija, Jordan, Peru, Južna Koreja, Španija, Tajland i Turska.

Sajam je podeljen u dve celine jedna je posvećena izlagačima neprehrambenih proizvoda zdravlju, lepoti i kućnim potrepštinama, a druga prehrambenim proizvodima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here