PKS

Privredna komora Srbije pokrenula je Vajber zajednicu “Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji” putem koje su dostupne sve relevantne informacije o projektu usmerenom na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima.

Kako je saopšteno iz PKS, predstavnici kompanija koji žele da svojim proizvodima konkurišu za žig kao i svi zainteresovani, mogu da se uz pomoć Vajber zajednice, informišu o aktuelnostima u okviru projekta, uslovima i kriterijumima neophodnim za “Čuvarkuću” i da dobiju odgovore na sva važna pitanja.

– Ponosni smo na činjenicu da je ovaj projekat, od jedinstvene važnosti za našu ekonomiju, prepoznao široki komunikacijski potencijal naše platforme otvaranjem zajednice “Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji” i sigurni smo da će popularnost, bezbednost i lako primenljiva funkcionalnost aplikacije Vajber koristiti PKS, srpskim kompanijama i zainteresovanoj javnosti da na najbolji način promovišu i ustanove najviše standarde proizvodnje i plasmana naše robe na domaćem i svetskom tržištu – rekli su predstavnici aplikacije.

“Stvarano u Srbiji” jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvođače i proizvode i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine.

Žig “Čuvarkuća” dodeljuje se na tri godine, proizvodima koji u svom sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Kompanije, domaće i strane koje posluju u Srbiji, proizvođači i trgovci, prepoznale su vrednost ovoga projekta.

Za samo nekoliko meseci, za “Čuvarkuću” je konkurisalo preko 600 proizvoda od kojih je 393 prošlo kompletnu proceduru i već ponelo ovu oznaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here