PL: Džerard pogurao Liverpul, Junajted preokretom ka LŠ

0

Stiven Džerard kao da se pita: "Kritičari, gde ste"?

 

PL, 14. kolo:

Barnli – Njukasl 1:1
Lester – Liverpul 1:3
Mančester junajted – Stouk 2:1
Svonsi – KPR 2:0
Kristal Palas – Aston Vila 0:1
VBA – Vest Hem 1:2

Liverpul je znalački iskoristio greške kapitena Lestera Vesa Morgana i najzad vezao dva trijumfa. Posle nespretnih reakcija Morgana u odbrani četa Brendan Rodžersa je preko Adama Lalane i Stivena Džerarda postigla dva gola, da bi isti igrač potom zaradio crveni karton i inicijativu u potpunosti prepustio gostima. Džordan Henderson je samo stavio pečat na pobedu Liverpula.

 

Lalani je to bio jubilarni 50. pogodak u ligi, dok je legenda kluba Stiven Džerard pogodio metu prvi put posle februara 2013.

 

 

Mančester junajted je bio oslabljen neigranjem Vejna Runija, ali mu to nije smetalo da slavi protiv žilavog Stouka. Stiven Nzonzi je pogotkom u 39. minutu zabrinuo "Teatar snova", ali su se za nastavak tradicije i 12. uzastopno slavlje nad rivalom na svom terenu pobrinuli Maruan Felaini i Huan Mata.

 

 

Svonsi je rutinski slavio protiv Kvins Park Rendžersa sa 2:0, dok je Aston Vila bila bolja od Kristal Palasa u Londonu sa 1:0. Njukasl je remizirao 1:1 sa Barnlijem u gostima, a sjajni Vest Hem je posle preokreta uspeo da savlada Vest Bromvič u gostima 2:1 golovima Nolana i Tomkinsa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here