PL: Siti je gazda Mančestera

0
Da li će Serhio Aguero ponovo da se raduje golu protiv gradskog rivala
 

Veoma važnu pobedu izvojevali su domaći, jer su ostali u trci za Čelsijem i imaju nadu da do kraja prvenstvene trke mogu ponovo do trona. Ujedno, izjednačili su rekord od četiri vezana trijumfa nad najvećim rivalom koji datira još od daleke 1970. godine.

 

Fenomenalni Argentinac Serhio Aguero ponovo je bio koban po "đavole". Brzonogi napadač iskoristio je odličan prodor Gaela Klišija i u 63. minutu matirao, do tada, odličnog čuvara mreže gostiju Davida De Heu. Mladi Španac "skidao" je nemoguće, u velikoj meri zaslužan je za minimalan poraz čete Luja Van Gala.

 

Domaći su tokom čitavog toka utakmice imali inicijativu, a ona je dodatno bila pojačana posle drugog žutog kartona Krisa Smolinga, koji je dokazao da nije igrač za velike utakmice, a kamoli za klub tradicije Mančester junajteda.

 

"Đavoli" su pretili na mahove, međutim, prilike Van Persija i Di Marije ne mogu da se svrstaju u kategoriju stoodstotnih. Domaćin je u čak šest navrata tražio od arbitra da pokaže na beu tačku, a utisak je da je u dve situacije imao potpuno pravo da se buni.

 

Siti je zahvaljujući trijumfu ostao na trećem mestu na tabeli, sa šest bodova manje od vodećeg Čelsija, dok je Junajted sedam bodova dalje na osmoj poziciji.

 

Aston Vila je nastavila negativnu seriju, pošto je u Birmingemu izgubila od Totenhema 2:1 (0:1), posle velikog preokreta. Krenulo je bajkovito po domaćina posle pogotka Andreasa Vajmana u 16. minutu, ali su ih "pevci" u poslednijih šest minuta rastužili. Najpre Naser Čadli u 84. minutu, a zatim i Hari Kejn u u 90.

 

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut – Kraj utakmice.
90+1. minut – Igraće se još pet minuta. Ture je imao još jednu priliku, sada glavom nije bio precizan.
89. minut – Ture je lako izbacio iz igre mladog Meknaira i plasirao loptu, ali samo pored stative.
84. minut – Šansu je imao Felaini, koji je loše glavom zahvatio loptu posle kornera.
79. minut – Žuti karton za Fernanda posle faula nad Di Marijom na 30 metara od gola Harta. Isti igrač neprecizan posle pokušaja šuta.
77. minut – Uzvratio je Runi fenomenalnim prodorom, dva puta prebacio loptu kroz noge Demikusu, uposlio Van Persija, koji je izblokiran, a akciju je završio Di Marija. Hart je otklonio opasnost.
75. minut – Prelep prodor španca Hesusa Navasa nije nagrađen golom. Vihorni krilni igrač pogodio je iz mrtvog ugla stativu.
74. minut – U idealnoj prilici našao se Aguero posle izvrsnog dodavanja Samira Nasrija. Izblokiran je bio Argentinac.
71. minut – Sjajan solo prodor Van Persija, ali je Hart još bolje reagovao i poslao loptu u korner.

63. minut – GOOOOOL!!! 1:0 za Siti, strelac Serhio Aguero! Deseti njegov pogodak u prvenstvu. Kliši je probio po levoj strani, odlično pronašao Argentinca, koje je sa deset metara poslao loptu iza leđa odličnog Davida De Hee.

53. minut – Odlična kontra domaćih posle sjajnog oduzimanja lopte Demikelisa, Ture je dodao do Navasa čiji centaršut u korner šalje Luk Šo. U pokušaju da zaustavi Turea rame je povredio Markos Roho, koji je iznet sa terena. U igru je ušao mlađani Pedi Mekneir.
49. minut – Čak dva penala tražili su domaći u jednom napadu, signalizirajući igru rukom. Već u narednom napadu Zabaleta je uputio šut ka golu, ali je De Hea dobro procenio da će lopta pored gola. Siti je u velikom naletu.
46. minut – Počeo je drugi deo igre. Nije bilo izmena u sastavima.
45+3. minut – Kraj prvog poluvremena. Ture je u poslednjim trenucima pao u petercu posle duela sa Rohom, ipak arbitar se nije oglasio.
45+1. minut – Navas je izborio korner. Gužva u šesnaestercu, ali je rukom igrao Aguero.
41. minut – Bilo je elemenata za penal za domaćina. Aguero je u kaznenom prostoru dobio jak udarac od Felainija, koji je Argentinca potom i dokačio dok je ovaj bio na travi. Sudija je ostao nem.
39. minut – Junajted sa igračem manje. Smoling je bio neoprezan i startovao je grubo nad Milnerom. Sudija mu je odmah pokazao drugi žuti karton i put u svlaćionici.
38. minut – Period konfuzne igre na obe strane. Lopta je uglavnom na sredini terena.
31. minut – Identična situacija na drugoj strani, ali Zabaleta nije kažnjen kartonom. Protesti Runija. Izgledna prilika za goste, međutim, opasnost je otklonjena. Potom Smoling dobija žuti karton, jer je ometao Harta.
28. minut – Blind je zaradio žuti karton posle grubog starta nad Jajom Tureom na 25 metara od gola. Pokušao je Ture, ali je lopta prošla dva metara iznad prečke.
21. minut – Dve fantastične odbrane golmana Junajteda. De Hea je "skinuo" dva zicera Serhiju Agueru iz neposredne blizine.
14. minut – Levi bek Junajteda Luk Šo imao je opasno uibacivanje, ali je Kompani sjajno reagovao i otklonio opasnost.
9. minut – Prva šansa za "građane". Aguero je opasno šutirao, ali se De Hea odlično postavio i ukrotio udarac.
8. minut – Siti ima blagu inicijativu, ali bez konkretne akcije.
4. minut – Uzbuđenje na drugoj strani. Probio je Hesus Navas, centrirao u srce šesnaesterca, ali niko od saigrača nije zahvatio loptu.
2. minut – Odmah slobodan udarac za "đavole". Di Marija je centrirao, ali je defanzivac Roho uhvaćen u ofsajd zamku.
1. minut – Utakmica je počela.

 

SASTAVI TIMOVA:

MANČESTER SITI: Hart, Demikelis, Kompani, Kliši, Zabaleta, Fernando, Ture, Milner, Navas, Jovetić, Aguero.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Roho, Smoling, Valensija, Šo, Blind, Januzaj, Felaini, Di Marija, Runi, Van Persi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here