PKS

Povodom jubileja, osam decenija poslovanja Fabrike kartona Umka, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je plaketu Nebojši Šaranoviću, vlasniku Kappa Star grupe, u čijem sastavu posluje fabrika kartona.

“Fabrika kartona Umka jedna je od najuspešnijih privatizacija u srpskoj industriji, primer  kako  odgovorni  vlasnici sa vizijom,  efikasni menadžeri, vredni i marljivi radnici, mogu da naprave preokret – da  fabriku u gubicima i dugovima, sa zastarelim mašinama i opremom, pretvore u modernu kompaniju, vodeću u svojoj branši na domaćem tržištu i izvoznika u 30 zemalja”, istakao je Čadež, čestitajući jubilej.

Privredna komora Srbije dodelila je Plaketu PKS Fabrici kartona Umka za ulaganja u tehnološki razvoj i zelenu ekonomiju, povećanje proizvodnje i izvoza, uvođenje i primenu međunarodnih standarda, zahvaljujući čemu je ova kompanija prepoznata po kvalitetnim  proizvodima, velikom broju kupaca i partnera u zemlji i svetu.

 “Veliko bravo i čestitke kompaniji za investicije vredne 60 miliona evra, uspešnu primenu međunarodnih standarda, gotovo utrostručene proizvodne kapacitete, višestruko uvećane prihode i izvozni učinak vredan svake pohvale. Čestitke i za društvenu odgovornost, primenu principa cirkularne ekonomije, održivog i inkluzivnog rasta“, naglasio je Čadež i u ime poslovne zajednice Srbije poželeo Fabrici kartona Umka još mnogo uspešnih godina i poslova.

Vlasnik Kappa star grupe Nebojša Šaranović najavio je da Fabrika kartona Umka, koja na 30 evropskih tržišta plasira čak 84 odsto svoje proizvodnje, u narednih nekoliko godina planira investicije u nove tehnologije, modernizaciju i podizanje proizvodnih kapaciteta, vredne 40 miliona evra. Za dobavljača opreme izabrana je kompanija Valmet, koja je svetski lider u proizvodnji opreme za papirnu industriju. Umka ovom investicijom planira da značajno uveća kapacitet proizvodnje, sa trenutnih 130.000 tona  na čak 300.000 tona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here