PKS

Povodom jubileja, osam decenija poslovanja Fabrike kartona Umka, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je plaketu Nebojši Šaranoviću, vlasniku Kappa Star grupe, u čijem sastavu posluje fabrika kartona.

“Fabrika kartona Umka jedna je od najuspešnijih privatizacija u srpskoj industriji, primer  kako  odgovorni  vlasnici sa vizijom,  efikasni menadžeri, vredni i marljivi radnici, mogu da naprave preokret – da  fabriku u gubicima i dugovima, sa zastarelim mašinama i opremom, pretvore u modernu kompaniju, vodeću u svojoj branši na domaćem tržištu i izvoznika u 30 zemalja”, istakao je Čadež, čestitajući jubilej.

Privredna komora Srbije dodelila je Plaketu PKS Fabrici kartona Umka za ulaganja u tehnološki razvoj i zelenu ekonomiju, povećanje proizvodnje i izvoza, uvođenje i primenu međunarodnih standarda, zahvaljujući čemu je ova kompanija prepoznata po kvalitetnim  proizvodima, velikom broju kupaca i partnera u zemlji i svetu.

 “Veliko bravo i čestitke kompaniji za investicije vredne 60 miliona evra, uspešnu primenu međunarodnih standarda, gotovo utrostručene proizvodne kapacitete, višestruko uvećane prihode i izvozni učinak vredan svake pohvale. Čestitke i za društvenu odgovornost, primenu principa cirkularne ekonomije, održivog i inkluzivnog rasta“, naglasio je Čadež i u ime poslovne zajednice Srbije poželeo Fabrici kartona Umka još mnogo uspešnih godina i poslova.

Vlasnik Kappa star grupe Nebojša Šaranović najavio je da Fabrika kartona Umka, koja na 30 evropskih tržišta plasira čak 84 odsto svoje proizvodnje, u narednih nekoliko godina planira investicije u nove tehnologije, modernizaciju i podizanje proizvodnih kapaciteta, vredne 40 miliona evra. Za dobavljača opreme izabrana je kompanija Valmet, koja je svetski lider u proizvodnji opreme za papirnu industriju. Umka ovom investicijom planira da značajno uveća kapacitet proizvodnje, sa trenutnih 130.000 tona  na čak 300.000 tona.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime