Plakete “Vesti” za Bekutu, Darka, Anu, Sašu i Željka

0

Z. K. Munja
Dvostruki laureat: Ana Bekuta
 

– Zatečena sam, ali me je ona vest veoma raznežila. Hvala svima koji su glasali za mene, a posebna mi je čast što sam priznanja dobila kako od publike, tako i od kolega. To je satisfakcija za moj rad. Godina koja je na izmaku bila mi je poslovno i privatno uspešna, ali mirna. Ali, zato iduće godine kada obeležavam 30 godina rada priželjkujem da jubilej obeležim velikom koncertom u Beogradu. Volela bih da to bude početkom septembra, jer moj diskografski prvenac objavljen na moj rođendan 1985. godine – rekla je Ana, koju je vest da je izabrana za najbolju pevačicu u anketi "Vesti" zatekla na gostovanju u Podgorici.

Z. K. Munja
Darko ove godine ima mnogo razloga za slavlje
 

U kategoriji za najboljeg pevača narodne muzike plakete "Vesti" ove godine idu u ruke Darka Lazića (po glasovima pevača) i Nedeljka Bajića Baje po glasovima naših čitalaca, koji su odabrali i njegovu pesmu "Snovi od stakla" za hit godine. On je na turneji po Americi gde ostaje do sredine januara. Izbor za pevača godine po glasovima kolega bilo je neizvesno do poslednjeg trenutka, jer su se u vođstvu smenjivali Peđa Medenica i Darko Lazić, koji je ipak na kraju pobedio.

– Presrećan sam, jer ova godina je za mene bila značajna i posebna. Oženio sam se, postao otac ćerke Lorene, i jedan od laureata "Vesti". Velika je čast dobiti ovakvo priznanje, pogotovo što ja imam malo staža u odnosu na druge, a u sledećoj godini potrudiću se da opravdam poverenje publike i kolega – rekao je Lazić.

"Dođeš mi u san" je narodnjački hit 2014. po mišljenju pevača, a izvođač ove numere, ali i njen kompozitor i tekstopisac je Peđa Medenica, za koga mnogi pevači kažu da je jedno od najprijatnijih iznenađenja godine, i kao interpretator i kao autor.

– Hvala svima koji su glasali za moju pesmu, a želja mi je da 2015. godine najzad objavim album na kojem će se sigurno naći i ova pesma koja je osvojila publiku bez velike reklame. Nastala je zahvaljujući Aci Pejoviću, koji me je nagovorio da mu ustupim numeru "Makar zadnji put", koju sam uradio za sebe. Kako sam prelomio i njemu dao tu pesmu, iste večeri sam napisao novu – "Dođeš mi u san". U prvom trenutku nisam bio oduševljen, ali vremenom mi se dopala, postavio sam je na Ju tjubu i za kratko vreme je postala hit – rekao je Medenica.

M. Karović
Dupla Kruna: Ana Kokić
 

Ana Kokić, baš kao i Bekuta, proglašena je za najbolju pop pevačicu po glasovima kolega i čitalaca našeg lista, dok je Željko Samardžić dobio najviše glasova kao najbolji pop pevač po glasovima naših čitalaca i posetilaca našeg sajta.

– Pored brojnih nagrada i priznanja, koje sam dobijao tokom svoje dugogodišnje karijere, ova mi je izuzetno draga. "Vesti" izuzetno cenim i ovim putem zahvaljujem se svima koji su za mene glasali – rekao je Željko Samardžić. Po glasovima pevača titula najboljih otišla je u ruke Aleksandra Milića Milija i benda Miligram.

Priznanje za Sašu i Seve

Duet "More tuge" Saše Matića i Severine Vučković je veliki hit u regionu, dok na Ju tjubu ima šest i po miliona pregleda, pa ne čudi što su ovu pesmu pevači gotovo jednoglasno izabrali za pop hit 2014. godine. Numeru je komponovao Saša Matić, koji je pokazao da je ne samo vrstan interpretator već i odličan kompozitor.

"U kolekciji priznanja koje imam ova nagrada 'Vesti' biće posebna, jer je dobijam i kao kompozitor. Nameravam da se ubuduće još više posvetim autorskom radu, tako da se nadam da će se i druge pesme naći put do srca slušalaca, baš kao i 'More tuge' koju sam otpevao sa Severinom", izjavio je Saša Matić.

 

"Potraži me" hit po glasovima čitalaca

Po glasovima čitalaca našeg lista i posetilaca našeg sajta plaketa "Vesti" za najbolju pop pesmu godine odlazi u ruke Leksington benda za pesmu "Potraži me".

"Iza nas je više nego uspešna godina, u kojoj smo obeležili deceniju rada. Da emotivna balada "Potraži me" bude slušana, sigurno je doprineo i spot za ovu numeru koji smo snimili tokom boravka u Francuskoj i Španiji", kaže Bojan Vasković, pevač Leksington benda.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here