EPA/Kusthrim Ternava

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da se plaši političkih pritisaka da se prizna nezavisnost Kosova.

Kako je rekao to “nema veze sa EU, koliko ima veze sa zemljama članicama EU”.

– Srbija ide ka EU, nama je interes da budemo član EU, ali naravno da nam je interes da zaštitimo naše državne i nacionalne interese i nikakav kompromis u smislu toga da ćemo mi priznati Kosovo i Metohiju, ili nešto u tom smislu. Za nas je to neprihvatljivo – naglasio je Dačić.

Kada se radi o EU, Dačić ocenjuje da Srbiji “ne može biti lošije” od harmonizacije zakona sa Evropskom unijom i dodao da ne postoji bojazan od usklađivanja zakonodavstva.

– Zato što (u Evropskoj uniji) postoji veoma visok standard kada je reč o pojedinim oblastima, jer to je nešto o čemu su oni raspravljalii pre deset, 20, 30 ili 40 godina – rekao je Dačić.

Izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa vrše se na preporuku EU i, prema Dačićevim rečima, sastavni su deo evropskih integracija Srbije. Građani će se o tim promenama izjašnjavati na referendumu zakazanom za nedelju, 16. januar.

– Referendum nema nikakve veze sa priznavanjem Kosova i Metohije. Nema dopisivanja Ustava nakon referenduma. Tu nema kompromisa. Politika se vodi u očuvanju srpskih interesa – rekao je Dačić.

5 COMMENTS

  1. Дајте НАТО-у и американцима наредбу да напусте Косово.Ми нисмо индијанци који су уништени њиховом бригом и демократијом.

  2. Hahahaa dajte kaže( Naredbu )zamisli strašno to što ti koristiš druže vjeruj da se vidi da deluje i to u fullu strašno kome naredbu ,Hrkalovič,Stefanovič,Dačič,Brnabič,Gašič,Dodik,Šešelj,Vulinu Belivuku, kome svi če pod istragom zatvoreni biti jadniče kome i onako svima kliza tlo pod nogama traže rupe bekstva van granice jer Srbija u Govnima do nosa Vučič to ljepo zna pa kaže neču dase kandidujem više tutanj zna da ga je Rusija ostavila bez podrške oko Kosova i sad ostaviče vruč krompir drugom u ruci sačekaj kraj 2022 god i uvjeri se Rusija prodala Srbiju i Republiku Srpsku za uzvrat preuzima gornji deo Karabaha spaja rusiji i Kazakistan nadzor vojske i policije protektorat Rusije ti si slepac ne vidiš ti realnu sliku još prije 5 Mjeseci izjavo je prijecednik Azerbejcana Alijev francuskoj televiziji za ovaj dogovor i Vučič je to saznao odmah je reko ne kandidujem se više sačekaj 2022 kraj

  3. Dajes ti koferce malo po malo i zato te drze na vlasti. Ti si potpisao Briselske nesporazume. Pustice te oni niz vodu i ti to znas i onda cemo da te sutamo.

  4. ŠTA DA SE PLAŠITE , ZA IZBORE IGUBIČETE I NEMA PROBLEMA A NAROD ĆE REŠITI !
    BOLJE DA VI ODETE NEGO DA IZGUBIMO KOSOVO I METOHIJU !
    KO NEMA MU*A NE TREBA NI DA PREDSTAVLJA NAROD !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here