Platili smo, ali sad je dosta

0

 

Prljava igra: Aleksandar Đorđević

Sudije su nas oštetile u poslednjim sekundama, dozvolile su i pre toga da Francuzi igraju grubo i prljavo u odbrani, ali dosta toga smo i mi uradili kako ne treba.
To je rezime Đorđevićevog razgovora sa izveštačima srpskih medija iz Granade, posle minimalnog poraza (73:74), slobodnim bacanjem Žofrija Lovernja 1,1 sekundu pre kraja.
– Sve sumnjive odluke su bile na našu štetu… Da budem iskren, bila je jedna lopta za nas, iako od noge našeg igrača, ali u prvom poluvremenu. Toliko guranja, prljave igre, hvatanja za dres… OK, šampioni su Evrope, znaju to da igraju, treba i to naučiti – rekao je strateg "orlova". – Međutim, ovo može biti i velika snaga za nas. Da shvatimo da "putarina" mora da se plati. Ako je to proces, onda OK, spremni smo na to. Platili smo, ali sada je dosta.
Igračima je posle svega najteže, ali moraju da nastave da igraju…
– Od igrača tražim da dignu glavu, jer je sutra najvažnija utakmica za nas, a posle ide još važnija. I dalje smo i te kako takmičarski raspoloženi, samo ne smemo da patimo zbog ovoga, nego da se koncentrišemo na ono što dolazi. Zadatak je svih nas koji radimo sa njima i imamo takvog iskustva da se postaramo da ovakva utakmica ne utiče na sledeću. Osmeh na lice, vatra u srcu, mir u glavi i idemo dalje, da se bijemo za Srbiju.
Đorđević je u analizi utakmice priznao da su se evropski prvaci posle 11 poena prednosti za nas, krajem druge četvrtine (42:31), na "lagan način vratili u život".
– Nismo znali da odgovorimo na energiju sa kojom su Francuzi ušli u drugo poluvreme. Uzeli smo dve loše odluke u napadu i primili neke glupe koševe, uz dekoncentraciju koja nam nije svojstvena. Nanele su nam štetu i primljene trojke sa 10 metara, u poslednjim sekundama napada, posle dobrih rotacija. Posle smo se tražili, vratili izuzetno dobru odbranu na lopti… Ne znam da li zbog umora na kraju nismo ubacili neke šuteve koje smo mogli, ali činjenica je da se igralo punom snagom i srcem sa obe strane. Mogli smo još više da iskoristimo Raduljicu na niskom postu. U poslednjih par minuta uopšte nije išla lopta ka njemu, mada je danas bio raspoložen i Francuzi nisu mogli da ga sačuvaju – u dahu je ispričao naš legendarni igrač i selektor-debitant.

 

Niža petorka, manje skokova
Đorđević je pokušao da objasni i razloge lošeg skoka u poslednjoj četvrtini, posebno u odbrani. Do 31. minuta imali smo četiri skoka više, a na kraju utakmice – tri manje.
– Snizili smo petorku, jer su je i oni spustili i igrali mnogo brzo, sa Batumom i Želabalom, koji su izvanredne atlete. Morali smo da pratimo njihove izmene. Izvukli smo jednog skakača i ostali su Raduljica i Bjelica. Trebalo je da sa nižim igračima mnogo više pomažemo kod skoka – kaže Đorđević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here