Praškoj Sparti se ni treću godinu uzastopno nije dalo da se domogne Lige Evrope.

Zvezda, subotički Spartak, sada Trabzon. Uprkos velikim ulaganjima, izostaje zapažen domet u evrokupovima.

Turski tim je veliki deo posla obavio s 2:2 u Pragu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija. Pred svojom bučnom publikom poveo je u 11. minutu golom norveškog napadača Aleksandra Serlota, koji je nedavno stigao na pozajmicu iz engleskog premijerligaša Kristal palasa.

Sparta je vratila nadu u 78. minutu preko 17-godišnjeg Adama Hložeka, ali su joj lađe potonule deset minuta kasnije. Isključen je Srđan Plavšić, nekadašnji Zvezdin igrač, koji je prvi žuti karton dobio već u 13. minutu. Ako je taj i zaslužio, drugi mu je pokazan bez potrebe jer nije faulirao protivničkog igrača već se ovaj okliznuo u žaru borbe za loptu.

Gosti su krenuli na sve ili ništa. Tako se stvorila prilika za protivnapad Trabzona, što je golom u poslednjim trenucima krunisao levi bek Filip Novak – češki igrač. Samo nešto ranije Spartin golman je odbranio penal.

U timu Sparte igrali su i Gabonac Gelor Kanga, takođe bivši Zvezdin fudbaler, half Uroš Radaković, nekada junior “crveno-belih”, koji je zamenjen u 67. minutu.

U prvom poluvremenu sudija, koji je požurio da Plavšiću pokaže crveni karton, nije video da je naš igrač grubo udaren laktom u glavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here