Plejboj zaražen sidom spavao sa 40 žena, pa umro

0

Veliki broj žena u Rumuniji u strahu da su zaražene AIDS-om

 

Sahrana Daniela Sekua, koga su zbog brojnih afera zvali Romeo, pretvorila se u besno prepucavanje ožalošćenih kada je saopšteno da je bio zaražen virusom side.

 

Mlade Rumunke koje su došle na ispraćaj svog ljubavnika najpre su zavrištale, a zatim na groblju napale članove njegove porodice, da bi potom pohrlile da se testiraju na smrtonosni virus.

 

U lokalnu bolnicu prijavilo se ukupno 40 žena, koje su dale krv, a dosad je potvrđeno da su dve među njima HIV pozitivne.

 

Ovaj bizarni slučaj digao je veliku prašinu u Rumuniji, jer se saznalo i da je njegov doktor pokušavao da obelodani Danielovu bolest nakon što je i njegova ćerka spavala s njim, ali mu je majka dečaka zapretila tužbom ako ne bude poštovao zakon o poverljivosti između lekara i pacijenta.

 

Prema rumunskom zakonu, osoba koja ima sidu, a prenosi virus, može da bude kažnjena zatvorom u trajanju od pet do čak 15 godina zbog toga što druge ljude izlaže smrtnoj opasnosti.

 

Međutim, u propisu je naglašeno i to da inficirana osoba nije u obavezi da svom seksualnom partneru otvoreno kaže da je obolela, ali je dužna da upražnjava zaštićen odnos. S obzirom na to da nikakva istraga ne može da se sprovede nad osobom koja je preminula, sada su meta istražitelja njegovi majka i otac.

 

Reagovao je i gradonačelnik Nikola Popa, koji je optužio dečakovu majku za užasnu situaciju u kojoj se mnogi nalaze, prenosi "Alo".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here