Tanjug
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja vlasti u Srbiji, ili bilo kojoj susednoj državi.

On je takođe istakao i da Hrvatska želi unapređenje odnosa sa svim susedima i da Srbiji želi stabilnost i da rešava svoje probleme unutar Srbije, prenosi Hina.

– Hrvatska vlada i hrvatske institucije nemaju nikakvu skrivenu agendu da ruše bilo koju vlast u bilo kojoj susednoj državi pa ni u Srbiji –  izjavio je Plenković .

Prema navodima hrvatske agencije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao da je Zagrebu i Prištini interes rušenje vlasti u Beogradu protestima, jer se time slabi Srbija, dok bi im odgovarala “ona Srbija koja neće da štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkurentna”.

Plenković je dodao i da se Beograd previše opterećuje pisanjem hrvatskih medija.

– To je svakom jasno. Ja ne znam zašto se oni opterećuju s onim što čitaju u hrvatskim medijima ili portalima. Kada bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bi mi škrto razgovarali jako puno godina – rekao je Plenković.

Na pitanje o hrvatskom kontingentu u Kforu, Plenković je potvrdio da hrvatski vojnici “nisu uključeni ni na koji način u ove incidente koji su se dogodili juče”, komentarišući sukobe građana okupljenih kod opštine Zvečan sa pripadnicima Kfora i kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

2 COMMENTS

  1. STOP protok robe iz Hrvatske ona nam je neprijateljska drzava i sve vreme huska i tera nas u sukobe …
    Dosta je bilo ambasadora kuci otpratiti i nema vise prolaz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here