Tanjug
Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedelju kako je Hrvatska u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika vojske Srbije u Hrvatsku, reagovala kao ozbiljna država.

– Mi smo juče reagovali upravo onako kako reaguje ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umesto da kulturno, u skladu sa praksom, hrvatskim zakonima i međunarodnom pravu najavi posetu, a potom eventualno i druge detalje – rekao je Plenković u Solinu na obeležavanju praznika Male Gospe i Dana grada.

Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak, naveo je Plenković, a prenosi Hina.

– Mislim da smo uradili upravo ono što je trebalo i što bismo uradili i sutra – dodao je Plenković.

A potpredsednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumeti da „ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele“.

– Prema tome, zna se kako se to radi – zahtev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati – poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srpskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime