EPA/Johanna Geron
Andrej Plenković

Predsednik desno orijentisanog opozicionog Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro je danas kritikovao aktuelnu vladu i premijera Andreja Plenkovića za kojeg je rekao da se odlučio za EU birokratiju žrtvujući sopstveni narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku geostrateške nestabilnosti na celoj planeti.

– EU politika gospodina Plenkovića je dovela do toga da se Hrvati iseljavaju iz Hrvatske, bez obzira na to što pojedinci koji su njemu podobni profitiraju i bivaju za to nagrađeni i visoko pozicionirani. Mislim da je to cena koja je nama neprihvatljiva – rekao je Penava.

“Za interes Zagreba, a ne Brisela”

Poručio je da Domovinski pokret jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gde se između interesa Brisela i interesa Zagreba, kako je naveo, moramo odlučiti za interes Zagreba jer znak jednakosti između Zagreba i Brisela nipošto ne stoji.

– Nažalost, aktualna vlada čvrsto se odlučila za EU birokratiju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa. Zato su i obilno nagrađeni kroz uspešno kadrovanje – rekao je Penava i kao primer naveo evropsku poslanicu Dubravku Šuicu, koja je na kongresu EPP izabrana za jednog od 10 potpredsednika, preneli su hrvatski mediji.

“Hrvati idu u Mađarsku da kupuju gorivo”

Dok, kako je naveo, određeni kadrovi isplivavaju i njihove karijere idu prema gore, dotle hrvatski narod i životni standard u Hrvatskoj ide prema dole. Penava je poručio da to nije cena koja je vredna i nije politika domovinske Hrvatske, već je to politika koja Hrvatsku iseljava, raseljava, gasi pogone i koja od Hrvatske pravi “malu zemlju za veliki odmor”.

Penava je istakao da zna da je teže imati politiku koja nailazi na veliki otpor, poput one koju sprovodi Orban u Mađarskoj, međutim, dodao je, Orbanova politika dovela je do toga da Hrvati idu u Mađarsku da kupuju gorivo za svoje automobile. On je pozvao narod da se osvesti, jer, kako je rekao, u Hrvatskoj neće ostati ništa.
.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here