Pliškova spasila četiri meč lopte i izbacila Serenu! (VIDEO)

0
Twitter//australianopen

Čehinja je gubila 1:5 protiv sedmostruke šampionke, spasila četiri meč lopte i stigla do prvog polufinala Australijan Opena. Za finale će igrati sa Naomi Osakom.

Karolina Pliškova napravila je u četvrtfinalu Australijan opena preokret o kojem će se dugo pričati.

Osma igračica sveta uspela je da dobije gotovo izgubljeni meč protiv velike šampionke Serene Vilijams i izbori prvo polufinale u karijeri na Melburnu.

Čehinja je slavila protiv sedmostruke šampionke Australijan opena u tri seta, posle 132 minuta igre – 6:4, 4:6, 7:5.

Pliškova je odlučujućem trećem setu bila na rubu poraza, gubila rezultatom 1:5, a onda je dobila šest gemova u nizu!

U toj seriji spasila je čak četiri meč lopte.

– Skoro da sam već bila u svlačionici, a sada, stojim ovde kao pobednik – prokomentarisala je Čehinja posle jedne od najvećih pobeda u karijeri.

A za nju je mnogo radila. Posao joj je bio malo lakši, budući da je Serena iskrenula članak na meču, što joj je zadalo probleme, ali nije tražila medicinski tajm-aut.

– U trećem setu nisam imala mnogo šansi i bila sam psihički uzdrmana kada je ona povela 5:1, ali sam onda otišla na stranu terena gde sam pomislila da mi vetar može pomoći i rekla sebi da treba da pokušam, jer ću možda napraviti neku šansu. Onda je i ona postala nesigurna, tako da sam iskoristila svoje šanse i stigla do pobede – poručila je Pliškova.

Serena je priznala da je protivnica odigrala najbolje u najvažnijim trenucima.

– Nisam ništa uradila pogrešno u trenucima kada sam imala meč lopte. Ostala sam agresivna, ali je ona odigrala najbolje kada je trebalo. Pogađala je linije, slala neodbranjive servise, odservirala as, a ja sam učinila sve što sam mogla u tim trenucima. Ne mogu da kažem da sam prokockala te prilike, jer je ona bukvalno odigrala najbolji tenis ikada u tim trenucima – objasnila je Serena Vilijams.

Pliškova je tako sprečila u Melburnu reprizu finala US Opena prošle godine, jer će se boriti sa Naomi Osakom, koja je ubedljivo pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu u dva seta – 6:4, 6:1.

Mladoj Japanki to će biti prvo polufinale na prvom grend slemu u sezoni, nakon što je prethodnu godinu okončala trijumfom u Njujorku.

Pliškova, koja je u julu 2017. bila prva teniserka sveta, još nema grend slem trofej u kolekciji. Igrala je u finalu US Opena 2016, ali je izgubila od Angleik Kerber. Osim sada u Melburnu, igrala je i polufinale Rolan Garosa pre dve godine.

U drugom polufinalu ovogodišnjeg Australijan Opena sastaće se Petra Kvitova i najveće iznenađenje turnira, Danijel Rouz Kolins.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here