Plivači očekuju najmanje dve medalje na EP u Berlinu

0

 Velimir Stjepanović
 

"Očekujem bolje rezultate nego na prošlom Evropskom prvenstvu, očekujem više medalja, najmanje dve i najmanje četiri do šest finala i četiri do šest polufinala. Deca su odrasla i napredovala i normalno je očekivati bolje rezultate", rekao je predsednik Plivačkog saveza Srbije Milivoj Dopsaj.

 

Evropsko prvenstvo u plivanju, 32. po redu, biće održano od 18. do 24. avgusta u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara.

"Pripreme su bile sjajne, a mi smo kao tim bili dobri, pa očekujem mnogo polufinala i finala. Od sebe očekujem da uđem u sva tri finala, a uvek ima šanse za medalju, u finalima svašta može da se desi. U sve tri discipline se nalazim među prvih 10, ali je najvažnije da prvo uđem u finale", rekao je plivač Velimir Stjepanović, koji će nastupiti u trkama na 200 i 400 metara kraul i na 200 metara delfin.

 

On je istakao da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu, a među plivačima koje će mu biti najveći konkurenciju za medalju naveo je Holanđanina Pola Bidermana i Francuza Janika Anjela. On je ocenio da postoje realne šanse da na šampionatu starog kontinenta postavi novi nacionalni rekord.

 

Plivač Čaba Silađi je rekao da ga očekuje jaka konkurencija u Berlinu i istakao da se u disciplini 100 metara prsno svake godine pojavi neki novi talentovani plivač.

"Opšte je poznato da disciplina u kojoj ja nastupam napreduje iz godine u godinu i da se svake godine pojavi neki novi plivač koji pomera granice", rekao je Silađi.

 

Reprezentativac Bogdan Knežević je istakao da će se svi plivači Srbije u Berlinu truditi da postave nove lične rekorde.

"Imamo kontrolu nad onim što radimo, ne možemo da kontrolišemo protivnike, ali ćemo se svi truditi da otplivamo što bolje, da postavimo nova najbolja lična vremena, pa šta bude", rekao je Knežević.

 

Osim njih trojice, Srbiju će na takmičenju predstavljati i Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Andrea Basaraba, Jovana Bogdanović, Katarina Simonović, Petar Petrović i Miroslava Najdanoski. Plivači u Nemačku putuju 16. avgusta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here