polizei.bremen.de

Jasemin Gundogan osumnjičena je da je opljačkala firmu za siguran prevoz novca u Bremenu u Nemačkoj u kojoj je radila. Policija traga za njom zbog krađe 8 miliona evra. Nemački mediji su sada objavili detalje pljačke koje je šokirala celu zemlju.

Nedeljama su pokušavali da joj uđu u trag, ali bez uspeha, pa su u petak potragu proglasli javnom i obratili su se stanovništvu, prenosi Bild.

Jasemin je bila odgovorna za pakovanje novčanica u kasete za gotovinu, koje bi kasnije bile transportovane do bankomata u filijalama banaka pomoću zaštitnog transportera.

Na dan pljačke 21. maja, umesto da punu kasete kao i obično, ona je spakovala 8 miliona evra u bezbednosne kese i bacila ih u kontejner koji je namenjen za otpad.

Zatim je bacila još smeća preko njih kao kamuflažu. Potom je novac spakovala u Mercedes Vito koji je iznajmila u Berlinu, a koji je imao ukradene tablice. Ušla je u vozilo i onda nestala bez traga. Nakon krađe je otvorila bolovanje. Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije.

Istražitelji su u međuvremenu napravili pomak uovom slučaju: uhapsili su saučesnika žene turskog porekla. Međutim, prema istraživanju RTL, daleko više ljudi bi moglo da bude umešano u ovaj slučaj.

Veze sa kriminalnim klanom

Dalji koraci vode ka baru Ocean 27 blizu glavne železničke stanice u Bremenu gde je Jasemin radila od 2014. godine. To je popularno mesto okupljanja brojnih poznatih ličnosti. Prema rečima stanovnika, ovaj bar navodno kontroliše velika kriminalna porodica. Jedan od zaposlenih je potvrdio da je Jasemin tamo radila nekoliko godina. Nemački mediji spominju da je možda bila u ljubavnoj vezi sa nekim ko je vezan za taj bar.

Sada se postavlja pitanje da li su zajedno skovali plan za pljačku ili je Jasemin bila prisiljena na to. Jedan njen prijatelj ističe da ona nije “dovoljno pametna” da celu pljačku izvede sama.

– Sto posto je to izvela sa nekim momkom – rekao je on za RTL.

Zaposleni u kompaniji za prevoz novca ističu da postoji nekoliko brava kroz koje su milioni morali da prođu. Istražitelji trenutno ne govore ništa o otme da li policija osim Jasemin i njenog saučesnika ima na spisku i neke druge osumnjičene.

Jedan njen poznanik kaže da je Jasemin htela da se provodi i da je uvek naglašavala svoj izgled.

– Nikada je nisam video bez šminke – dodao je.

Odrasla u problematičnom okrugu

Jasemin je odrasla u okrugu Tenever koji u Bremenu važi za problematičan. Tamo živi oko 10.000 ljudi, a oko 67 odsto njih dolaze sa raznih strana. Tamo se i danju i noću trguje među neboderima. Mnogi lokalci ovde znaju Jasemin.

– Nikada nisam mislila da će uraditi tako nešto. Ovo je posebno loše za njenu porodicu, koju sada više nikada neće videti – kaže jedan čovek.

Jasemin je donedavno živela sa mlađom sestrom (19) i sa majkom koja radi kao vozač autobusa u Bremenu. Stanovale su u jednom od visokih zgrada iz 70-ih godina.

Prema pisanju Bilda, Jasemin se u firmi koju je opljačkala zaposlila preko oca. On u istoj firmi radi kao vozač, a radio je i kao dostavljač.

Porodica odbegle Jasemin je u očaju zbog ovog događaja. Porodica je posramljena zbog Jasemininog postupka. RTL je razgovarao sa njenim ocem koji kaže da “jednostavno ne može više da izdrži situaciju”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here