Još jedan detalj u moru uzbuđenja na meču 19. kola Premijer lige na kojem je Vulverhempton pred svojom publikom savladao prvaka Mančester siti potpunim preokretom s 3:2.

U prvom poluvremenu “građani” su vodili s 1:0 (prednost su i udvostručili u 50. minutu iako su od 12. minuta bili s igračem manje zbog crvenog kartona golmanu Edersonu). U vođstvo ih je u 25. minutu doveo Rahim Sterling. Portugalski čuvar mreže Rui Patrisio mu je prvo odbranio penal, ali je udarac ponovljen zbog njegovog nepravilnog kretanja uoči šuta s bele tačke. Odbranio mu je i ponovo, ali se lopta odbila do Sitijevog napadača, koji ju je sproveo u nebranjeni gol.

Kivni navijači Vulverhemptona, smatrajući i da nije bilo prekršaja za najstrožu kaznu, gađali su strelca pljosnatom metalnom flašicom za žestoka pića, narodski pljoskom. Na to su igrači gostujućeg tima Belgijanac Kevin de Brojne i tamnoputi Francuz Benžamen Mendi ukazali glavnom sudiji Martinu Etkinsonu. Ovaj ju je odneo do delegata utakmice da se to zavede u zapisnik s meča, a zvanični spiker je preko razglasa upozorio publiku da ne ubacuje predmete u igralište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here