Tanjug

Rok grupa Van Gog organizovala je veliku beogradsku promociju na kojoj je nakon regiona predstavila 10. studijski album, “More bez obala”, istoimenu knjigu frontmena benda Zvonimira Đukića Đuleta i LP. Brojni gosti bili su u prilici da čuju i uživaju u pesmama sa novog albuma, kao što su “Za suze nema vremena”, “Više te ne volim ko pre”, “Gotovo je sve”, “Možda baš sad”…

– Ovo je naš iskorak u nepoznato, naše note i stihovi vođeni impulsom i željom da promenimo sebe kroz muziku i muziku u sebi. Mi smo ovih dana obišli celi region. Želeli smo da krenemo licem u lice sa promoterima, publikom, da osetimo puls i impuls albuma “More bez obala” u njima direktno. Napredak tehnologije je učinio svoje i danas je mnogo lakše snimiti video snimak, poslati linkom, poslati mejl sa tekstom, ali mi smo odabrali onaj starinski način poštovanja, da se sretnemo sa ljudima uživo. Velika nam je čast što smo dobili nagradu za album godine po izboru slušalaca Naksi radija – rekao je Đule Van Gog.

Prisutni su imali priliku da pogledaju i novi spot “Gotovo je sve”, koji su, kako je istakao Đule, posvetili svima onima koji ne pristaju na zaborav.

– Spot smo posvetili i svim onim ljudima na čijoj smo energiji odrasli, onima koji pristaju samo na pristojnu zemlju, koji se ne slažu sa nesuvislim sadržajima koji dolaze kroz različite rijaliti formate. Ovaj spot je omaž vremenu iz kog dolazimo, uz potvrdu da prave vrednosti večno traju. Ideja nam je bila da kroz energiju pokreta spojimo prošlo i sadašnje vreme. Za sliku iz prošlosti prirodan odabir bila je serija “Obraz uz obraz”, taj božanstveni, vanvremenski šou, uz koji smo se svaki put divili i radovali čaroliji Milene i Gage. Dakle ovim spotom ispisujemo posvetu vremenu koje se ne zaboravlja, antologijskoj seriji “Obraz uz obraz”, majstoru režije Zdravku Šotri, legendama Mileni Dravić i Draganu Nikoliću. Tokom te naše mesečne turneje po regionu, najviše me je obradovalo to što ljudi ponovo pristaju na “Obraz uz obraz”.

Promotivnom koncertu prisustvale su i mnoge ličnosti iz javnog života, među kojima su bili i članovi Ju grupe, zbog koje je Đule, kako je rekao, i zaplovio u svet muzike.

Radno leto

Prvi tiraž knjige “More bez obala”, u izdanju Lagune, 5.000 primeraka, koja sadrži više od 90 pesama napisanih za Van Gog, ali i 50 ekskluzivnih fotografija snimljenih na koncertima širom sveta, kako je istakao Đukić, rasprodat je, i u pripremi je drugi. Van Gog je do sada snimio 10 studijskih albuma, napunio mnoge dvorane u Srbiji i svetu i dva puta osvojio regionalnu MTV nagradu. Iz proze koju piše decenijama nastale su pesme koje su ispisivale stranice domaće rokenrol istorije. Pred grupom je radno leto.

– Turneja koja je pred nama zvaće se “Spremni za let – Obraz uz obraz”. Tu su brojni koncerti u zemlji, regionu i dijaspori, Evropi, Kanadi, Australiji, Americi. U Beogradu smo 20. juna sledeće godine, kada ćemo sa publikom dočekati Svetski dan muzike – rekao nam je Đule.