PLS: Borac preskočio Metalac za Super ligu, Inđiji spas u poslednjim sekundama!

0

Neverovatna završnica u Prvoj ligi Srbije! Ono što je delovalo kao nemoguća misija za Borac, završilo se uspešno po Čačane, koji će zahvaljujući pobedi u Užicu od 2:1 i porazu Metalca kod kuće od Mladosti iz Lučana ipak direktno u Superligu. Gornjomilanovčanima bio je dovoljan samo bod u derbiju protiv lidera kako bi zadržali drugu poziciju, ali oni su poraženi sa 0:2 tako da će morati u baraž, gde ih čeka Rad.

I Metalac i Borac završili su takmičenje sa po 52 boda, ovi prvi čak imaju mnogo bolju gol-razliku, međutim, ono što je merodavno u našem fudbalu jeste međusobni duel u ovakvim situacijama, a Zebre su tu bolje od Metalca. U Čačku je bilo 0:0, ali je u Gornjem Milanovcu Borac slavio minimalnim rezultatom – 1:0.

Veoma uzbudljivo bilo je i na dnu, gde su u direktnom duelu o tome ko će u Srpsku ligu odlučivali Inđija i Timok. Sve do samog kraja tim iz Zaječara imao je 0:0, ali inicijativa Inđijaca urodila je plodom u poslednjim sekundama. Postigli su taj jedan gol, opstali, a Timok poslali u niži rang.

Dobru poziciju pred poslednje kolo imala je i Dolina, kojoj je bila potrebna pobeda u Borči. Ipak, BSK kome taj susret nije u takmičarskom smislu značio ništa slavio je i gurnu ekipu iz Padine u treću ligu. Beogradski Sinđelić spasao se na čudesan način. Gubili su Orlići čak 0:3 od Smedereva na svom terenu, a onda u poslednjih pola sata pravi uragan domaćina i potpuni preokret – 4:3. Tri boda vredna opstanka.

 

Prva liga

Rezultati 30. kola

 

Teleoptik – Bežanija 2:4 (0:3)
Inđija – Timok 1:0 (0:0)
Sloga PM – Radnik 1:1 (0:0)
Sinđelić – Smederevo 4:3 (0:1)
BSK – Dolina 1:0 (0:0)
Metalac – Mladost 0:2 (0:0)
Jedinstvo – Borac 1:2 (0:1)
Proleter – Sloga K. 2:1 (1:0)

 

Ovde potpis

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here