PLS: Čačani za boraž preko Kraljeva

0

 

Na ruku Zebri ide i rezultat iz Petrovca na Mlavi, gde je domaćin lako izašao na kraj sa Bežanijom, tako Borac pred poslednja dva kola ima čak pet bodova viška u odnosu na Slogu PM, pomenutu Bežaniju i užičko Jedinstvo.

Da podsetimo, od ranije je poznato da je lučanska Mladost obezbedila plasman u Superligu, ni tim Metalca iz Gornjeg Milanovca ne deli mnogo od istog uspeha, dok će, kako sada stvari stoje, Borac u baraž, gde će u dvomeču ukrstiti koplja sa 14-plasiranim klubom iz JSL. Ko će to biti najverovatnije će biti poznato tek nakon poslednjih 90 minuta u eliti.

I dok je u gornjem delu tabele manje-više sve rešeno na dnu kuva. Čini se još više nakon današnjih utakmica. Pobedu koja znači i opstanak ostvario BSK. Tim iz Borče savladao je Radnik sa 3:0 na svom terenu i došao do kote 37, što će za ostale davljenike verovatno biti nedostižno (pogotovo ako se uzme u obzir da u poslednjem kolu dočekuju jedan od najslabijih timova lige – Dolinu iz Padine). Sličan korak napravio je i Proleter, pošto je na Slanoj bari nadigrao lidera – 2:0. Novosađani sada imaju 36 bodova, što je tri više od prvog tima ispod crte. Doduše, Proleter ima nešto teži raspored, jer u četvrtak ide u Čačak, a zatim im dolazi kraljevačka Sloga.

Situaciju na dnu danas su značajno zakomplikovale pobede dve poslednjeplasirane ekipe – Timoka i Inđije. Sremci su slavili u Zemunelu sa 2:1, dok su Zaječarci takođe kao gosti bili bolji od Sinđelića u Beogradu – 3:0. Optičari su zbog ovog neuspeha skliznuli u zonu ispadanja, a u ništa boljoj poziciji nisu ni Orlići, jer ih sada čeka nezgodno gostovanje u Surdulici, koja takođe nije bezbedna.
Nema sumnje, u poslednja dva kola biće veoma zanimljivo. Kako god da se završe mečevi u četvrtak neće biti moguće da se predvidi ko će u Srpsku ligu. Odluka dakle pada tek naredne nedelje.

 

PLS, rezultati 28. kola:
 

Jedinstvo putevi – Dolina 3:1
Sloga (PM) – Bežanija 2:0
Sloga (K) – Borac 0:1
Teleoptik – Inđija 1:2
Proleter – Mladost 2:0
BSK – Radnik 3:0
Sinđelić – Timok 0:3
Metalac – Smederevo 1:0

 

TABELA: Mladost 54, Metalac 52, Borac 46, Bežanija 41, Jedinstvo Putevi 41, Sloga Petrovac na Mlavi 41, Sloga Kraljevo 39, BSK Borča 37, Proleter 36, Sinđelić 34, Radnik 34, Inđija 33, Timok 33, Teleoptik 31, Smederevo 31, Dolina 31.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here