Košarkaši Australije su rezultatom 82:76 pobedili Dominikansku Republiku u drugoj fazi Mundobasketa u Kini.

Popularni “Kenguri” su odigrali jedan težak meč sa jednim od većih iznenađenja ovogodišnjeg turnira Dominikanskom Republikom i posle velike borbe uspeli su da slave.

Peti Mils je ponovo bio heroj nacije, ubacio je 19 poena i zabeležio 9 asistencija, za ukupno 23 indeksna poena, a sjajni su bili i Kris Gulding i Džok Lendejl sa 15, odnosno 13 poena, a dvocifren je bio još i Eron Bejns sa 10 postignutih poena.

Australija je uspela da dobije prvu četvrtinu, ali je zato drugi desetominutni period pripao Dominikani. Odmah na početku drugog poluvremena je u nekoilko navrata bio nerešen rezultat, da bi Australija napravila seriju od 5:0 i rešila meč u svoju korist.

Pokušala je Dominikanska Republika ponovo da se rezultatski vrati u meč, ali su ipak ostali kratkih rukava uprkos velikoj borbi. U njihovim redovima, Eloj Vargas je bio najbolji sa 16 postignutih poena, a Viktor Liz je imao 16.

U ostalim mečevima, Novi Zeland je lako savladao Japan sa 111:81, dok je Kanada prosto “pregazila” Jordan rezultatom 126:71.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here