Pobede Partizana i Vojvodine u Evroligi

0

To je četvrta uzastopna pobeda šampiona Srbije, koji ubedljivo vodi u grupi ispred Honveda, Olimpijakosa i Budve.

 

Domaćini su u prvoj četvrtini igrali bolje, a crno-beli su imali problema sa realizacijom pa je Olimpijakos došao do prednosti od 4:3. Šampioni Srbije su u drugoj deonici meča zaigrali svoju prepoznatljivu igru i napravili su preokret pa su na poluvreme otišli sa dva gola prednosti – 8:6. Tu prednost je Partizan uz dosta borbe vešto sačuvao do kraja i sasvim zasluženo pobedio.

 

Najefikasniji igrač meča bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, ali su podjednako dobri bili i Vladimir Vujasinović, koji je majstorski asistirao i pogađao, kao i Stefan Mitrović i centar Miloš Korolija.

U narednoj utakmici Partizan gostuje 14. februara budimpeštanskom Honvedu.

 

I vaterpolisti Vojvodine ostvarili su pobedu, i to prvu u Evroligi pošto su večeras u Novom Sadu bili bolji od favorizovane Barselonete rezultatom 11:9 (2:1, 1:1, 4:5, 4:2) u meču četvrtog kola grupe A.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Boris Vapenski, Petar Filipović i Srđan Vuksanović sa po tri gola, dok su Miloš Vukićević i Miroslav Ranđić dali po jedan. Felipe Perone Roka, Havijer Garsija Gadea i Havijer Valjes Trijas postigli su po dva gola za Špance, dok su Minguel Alferez, Valan i Blagoje Ivović dali po jedan.

 

U drugom meču Grupe A Jadran je u Herceg Novom pobedio Mladost sa 7:5 i tako preuzeo od Barselonete prvo mesto u grupi sa devet bodova. Barseloneta je druga sa sa dve pobede, remijem i porazom (7 bodova), dok je Mladost ostala na četiri boda.

 

U pretposlednjem kolu Vojvodina dočekuje Jadran (14.02) i samo uz pobedu nad crnogorskim timom i porazom Barselonete od Mladosti (13.02.), može da se nada da će u poslednjoj rundi ostati u trci za četvrtfinale.

 

Grupa A
sreda, 03. februar:
Jadran (HN) – Mladost 7:5
Vojvodina – Barseloneta 11:9

 

Tabela:
Jadran (HN) 4 3 0 1 9
Barseloneta 4 3 1 0 7
Mladost 4 1 1 2 4
Vojvodina 4 1 0 3 3

 

Grupa C
sreda, 03. februar:
Budva – Honved 14:6
Olimpijakos – Partizan 9:10


Tabela:
Partizan 4 4 0 0 12
Budva 4 2 0 2 6
Honved 4 1 0 3 3
Olimpijakos 4 1 0 3 3
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here