Ž.M.
Organizator Petar Popović predaje pobednički pehar predstavniku pobedničke ekipe

FK Kolubara iz Medera u austrijskom Forarlbergu je organizovao humanitarni turnir u malom fudbalu. Učestvovalo je 15 ekipa iz Nemačke, Austrije i Švajcarske. Organizator, na čelu sa predsednikom kluba Petrom Popovićem, formirao je tri grupe po pet ekipa, pa je igrao svako sa svakim po bod sistemu.

Na kraju prve runde formirane su ponovo dve grupe sa po četiri najbolja tima iz prethodnih grupa. Takođe se igralo po bod sistemu, a prva dva sastava iz obe grupe su ušla u polufinale. U prvom polufinalu je Moča Lunge iz Herisaua u Švajcarskoj dobio Semeršah (3:1), dok je u drugom Atib Merder pobedio Jedinstvo iz Forarlberga boljim izvođenjem penala sa 3:2. U borbi za treće mesto Semeršah je, takođe preciznijim udarcima s bele tačke, savladao Jedinstvo sa 8:7. U finalu, utakmica između Moča Lungea i Atiba završila se nepopularnim rezultatom 0:0, pa su sledili penali. Boljem izvođenjem penala slavila je ekipa Moča Lunge iz Herisaua sa 2:1 i tako je pobednički pehar otišao za Švajcarsku.

Turnir se odigrao pred oko 200 gledaoca, a sudije Željko Kojadinović i Goran Lepir su veoma korektno delili pravdu. Za zapisničkim stolom su bili Davor Džaleta i Jovica Bogdanović.

Najbolji Aksić i Musleri

Najbolji fudbaler na turniru je bio Slobodan Aksić iz ekipe Moča Lunge iz Herisaua. Pehar najboljeg golmana pripao Ahmetu Musleri iz Atiba Medera.

Pomoć Veličkovićima

Sav prihod sa ovog turnira će ići kao donacija humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe. Kasnije će novac biti predat porodici Veličković iz okoline Kuršumlije.