M. N.
Darsi Pirson postigao jedini gol

U nedelju, 14. februara na rasporedu su bile utakmice drugog kola australijskog FFA kupa na teritoriji države Kvinslend.

Fudbaleri srpskog kluba Sveti Đorđe iz Vilavonga su na domaćem terenu (Sent Džordž Park) ugostili ekipu Masgrejv i pobedom od 1:0 (1:0) plasirali se u naredno kolo takmičenja. Gol odluke postigao je jedan od najefikasnijih igrača iz prošle sezone Darsi Pirson u 62. minutu.

Tim Svetog Đorđa je igrao u sastavu: O. Bond (S. Bol 62’), N. Šuša (D. Skavo 62’), S. Džonson (kapiten), J. Dejvi, O. Saolele, P. Rahimzaden, J. Norfolk, S. Korta (D. Da Silva 62’), D. Kalagan (F. Jovanović 62’), B. Korling, D. Pirson.

Bila je ovo prva ovogodišnja zvanična utakmica Svetog Đorđa, čiji se novi trener Bobi Grem odlučio za kombinovani sastav, bez nekolicine standardnih igrača iz prethodne godine.

Gosti iz Gold Kousta su i pored velikog napora i zalaganja bili ravnopravni samo u prvom poluvremenu, kada su propustili i penal, da bi u drugom deliu igre fudbaleri srpskog tima dodali gas i golom Darsija Pirsona obezbedili prolaz u narednu rundu.

U trećem kolu FFA Kupa, ekipu Svetog Đorđa za vikend čeka putovanje u Tuvumbu, na duel sa ekipom Vest Vonderers.

Nove stative na Sent Džordž Parku

Postavljeni novi golovi

Na stadionu Svetog Đorđa u Brizbejnu postavljeni su novi golovi za predstojeću sezonu u koju “sveci” ulaze kao šampioni Premijer lige Brizbejna.

Novi poduhvat na doterivanju terena i celokupnog sportskog kompleksa u Vilavongu delo je ambiciozne i sposobne uprave na čelu sa Zoranom Popovim, a posebne zasluge za postoavljanje novih golova u klubu odaju potpredsedniku Dejanu Radoniću i prvom operativcu kluba Igoru Đurđeviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here