Pobednik obećao novu bolnicu

0

Obe stranke obećake novu bolnicu: Lider opozicije Danijel Endrjus
 

Istina, laburisti su obećali znatno više. Bolnica za srce bila bi prva bolnica takve vrste u Australiji i lokacija je u jugoistočnim predgrađima glavnog grada Viktorije.
Laburisti su saopštili da će obezbediti 150 miliona, dakle skoro polovinu od 300 do 350 miliona dolara, koliko se ceni da će bolnica koštati. Njihovo obećanje je, ipak, dvostruko veće od 70 miliona koliko je obećala koalicija u okviru plana za gradnju bolnice od 120 miliona dolara u Klejtonu.

Prema laburistima, bolnica će imati 195 kreveta za srčane bolesnike, sa 22 kreveta u Hitnoj pomoći, zatim deset specijalno opremljenih prostorija za preglede, kao i specijalističke hirurške i službe koje će biti povezane sa pacijentima u unutrašnjosti.

Lider opozicije Danijel Endrjus kaže da bi ova samostalna ustanova bila povezana sa stručnjacima na Univerzitetu.

– Ovo je naš plan da se suočimo s ubicom broj jedan u našem društvu – srčanim napadom i srčanim bolestima. Ovo je naš način da angažujemo najbolje doktore na svetu, jednako kao i najbolje naučnike, u objektu koji im je potreban kako bi spasavali ljudske živote.

Prema njegovim rečima, plan koalicije za proširenje postojećih prostora "jednostavno nije dovoljan".

Profesor Jan Meredit sa Univerziteta Monaš kaže da je oduševljen dvostrukom podrškom novom bolnicom za srce.

Ukoliko laburisti budu izabrani, obećao je Endrjus, bolnica će otvoriti vrata do 2018. Uz to, on je obećao da će laburistička vlada ponovo otvoriti vrata svih bolnica i bolničkih odeljenja u Viktoriji, danas zatvorenih zbog mera štednje.

 

Apel na birače da pravilno popune glasački listić (Foto: Ilustracija)
 

Kako pravilno popuniti listić

Predsednik Izborne komisije Vorvik Gejteli dao je poslednja uputstva biračima kako da glasaju, a da im listići ne budu nevažeći.

– Stavljanje krstića i slično u kvadratiće nije ispravno – poručio je on. – Važno je da kvadratići budu označeni brojevima da bi bili uzeti u obzir.

Za Donji dom (Lonjer House), prema tome, glasači treba da stave broj 1 u kvadratić uz ime kandidata kojem daju prednost, a zatim da, po željenom rasporedu, rednim brojevima označe sve ostale kvadratiće.

Glasački listić za Gornji dom (Upper House) je veći i može da se glasa ili "iznad linije" ili "ispod linije".

Za biranje iznad linije, glasač treba da stavi broj 1 u kvadratić iznad linije uz grupu koju bira. Glasovi se onda raspoređuju prema želji grupe, a po već pripremljenoj šemi – Group Voting Ticket (ovaj obrazac može se videti na veb-sajtu komisije njnjnj.vec.vic.gov.au ili u glasačkom centru).

Pri izboru da se glasa ispod linije, glasovi se raspoređuju prema redosledu koji, rednim brojevima, označi birač. Da bi se glasanje računalo, ovako treba da bude označeno najmanje pet kvadratića – dakle, rednim brojevima od 1 do 5.

 

Biračka mesta otvorena su od 8.00 do 18.00.

Na unutrašnjoj strani glasačkih kabina nalaze se uputstva štampana i na jezicima osim engleskog, a na raspolaganju je i dežurno osoblje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here