twitter.com/historyoffootball

Posle 14 dana pauze nastavljeni su fudbalski šampionati u Kvinslendu. Jedini srpski predstavnik u premijerligaškim takmičenjima, ekipa Svetog Đorđa, nastavila je da ruši sve prepreke pred sobom.

U 6. kolu Treće premijer lige Kvinslenda “sveci” su bez muke deklasirali Vestern Spirit i ostali na čelu tabele – 4:1.

Pitanje pobednika duela u Vilavongu nijednog trenutka se nije dovodilo u sumnju. Fudbaleri Svetog Đorđa su dominirali svih 90 minuta i pokazali da u ovom rangu gotovo da nema ivala koji može da im parira.

Na kraju, gosti još mogu i da budu srećni što su otišli kući sa “samo” četiri lopte u mreži.

Posle šest kola Sveti Đorđe ima 16 bodova, jedan više od drugoplasiranog Lejksa i pet ispred Tuvonga, s kojim se sastaju u narednoj rundi. Meč je zakazan za subotu, 7. maj 19.00 časova na terenu Danmor Park.

“Beli konj” odneo bodove

Niz dobrih rezultata Nobl Park Drine prekinut je prošlog vikenda na domaćem terenu. Ekipa Vajthors Junajteda odnela je bodove kući zahvaljujući golu u četvrtom minutu sudijske nadoknade – 1:;2 (1:0).

Po kiši i lošem vremenu, Drina je počela dobro, imala više od igre i povela golom Stanisavljevića u 20. minutu. Imali su domaći izgledne prilike u nastavku meča ali je realizacija igrača Drine potpuno zatajila. Uporni gosti su znali ro da kazne i u 76. minutu su preko Toniosa došli do izjednačenja.

Umesto da tas na vagi opet pretegne na stranu srpskog kluba, usledio je “hladan tuš” u nadoknadi i Nobl Park je ostao i bez već upisanog boda.

Drina je igrala u sastavu: Popetrov, Graovac, Bižu (Benza 77′), Armansin (Stijačić 58′), Dukić, Stanisavljević, Ataei, Dragišić (Rouzmond 70′), Mitrović, Mortaruolo (Milojević 46′), Salamandić (Šulberg 77′).

Na tabeli Treće lige Viktorije, srpski klub sada zauzima četvrtu poziciju sa 13 bodova, jednim manje od vodećeg Elvuda.

U duelu rezervnih timova pobedila je Drine sa 4:2, golovima Bejatovića, Petrua (2) i Adamovića.

Drina u 8. kolu, u subotu od 15.00 igra u gostima protiv Bejsajd Argonautsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here