Pobegla trojica iz Dreničke grupe

0

Pripadnici OVK iskoristili bolnicu za bekstvo
 

Time je indirektno potvrđeno da su iz KBC, gde su bili na lečenju, pobegli optuženi Sami Ljuštaku, Ismet Hadža i Sahit Jašari.

 

"U vezi sa ovim slučajem su kontaktirane i kompetentne osobe iz Tužilaštva, KBC i Korektivne službe Kosova, koji su odgovorni za njihovu čuvanje, uključujući i zvaničnike koji su bili na dužnosti", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da je policija preduzela sve mere u potrazi i da će osumnjičeni posle hapšenja biti prebačeni u zatvor Dubrava kako je to zatražila Korektivna služba Kosova.

 

Šef Specijalnog tužilaštva Kosova za ratne zločine Džonatan Ratel jutros je tokom suđenja Dreničkoj grupi zatražio da sud naloži hapšenje trojice od 15 optuženih u Dreničkoj grupi, koji su optuženi za ratne zločine, a nisu se odazvali pozivu za suđenje. Međutim, odbrana optuženih je odgovorila da optužni nisu pobegli.

 

Od 15 optuženih iz Dreničke grupe sedam je bilo u pritvoru od 31. maja 2013. godine. Pripadnici Dreničke grupe optuženi su za zločine nad civilima stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u pritvoru OVK u selu Likovce tokom 1998. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here