Foto: EPA/ NOUSHAD THEKKAYIL
Svetsko prvenstvo u fudbalu

Druga faza prodaje ulaznica za fudbalsko Svetsko prvenstvo u Kataru počela je i trajaće do 28. aprila u 11.00, saopštili su organizatori.

“Osobe kojima zahtev za ulaznicu bude prihvaćen biće obaveštene o ishodu putem mejla najkasnije do 31. maja”, navodi se u saopštenju Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Dostupne su četiri vrste ulaznica: za određeni meč (u četiri cenovne kategorije, od čega je poslednja rezervisana za stanovnike Katara), ulaznice za jednu selekciju za celu grupnu fazu ili za mečeve nokaut faze, u kojima bi učestvovala ta selekcija, kao i ulaznice za četiri meča na četiri različita stadiona.

Za gledaoce iz inostranstva cene pojedinačnih ulaznica za prvu fazu kreću se između 62 i 200 evra, dok je za finale potrebno platiti između 550 i 1460 evra.

Cena ulaznica za domaće stanovnike kreće se između 10 i 190 evra.

U proseku ulaznice su skuplje za 30 odsto u odnosu na Svetsko prvenstvo u Rusiji, 2018. godine.

“S obzirom na blizinu osam stadiona, koji se nalaze u radijusu od 50 kilometara od centra glavnog grada Dohe, gledaoci će po prvi put moći da zatraže ulaznice za dve utakmice koje se igraju istog dana, na startu grupne faze”, navodi FIFA.

U prvoj fazi kupovine prodato je 804.186 ulaznica.

Selekcija Srbije igraće u Grupi G na Svetskom prvenstvu u Kataru sa reprezentacijama Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here