Simboličnim otkrivanjem sata “Svet na stazi” na Terazijama, tačno godinu ranije, danas je počelo odbrojavanje do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Sat koji će odbrojavati 365 dana do dolaska svetskih atletičara u glavni grad Srbije pokrenuli su predsednik Srpskog atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik ogranizacionog odbora Slobodan Branković.

– Danas je tačno 365 dana do početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji. U tu čast postavili smo ovaj sat koji će od danas da odbrojava sata i minute do ovog događaja. Postavka se zove “Svet na stazi”,a Beograd i Srbija za godinu dana će biti centar sveta – rekao je Jevrosimović na ceremoniji otkrivanja sata.

On se zahvalio Ministarstvu sporta i Gradu Beogradu na pomoći u organizaciji ovog događaja.

Ministar Udovičić izjavio je da će SP u Beogradu 2022. godine obeležiti sportsku svetsku scenu u zemlji koja živi za sport.

– Pre dve godine kada smo ušli u kandituru počeli smo da trčimo maratonsku trku,a danas godinu dana do prvenstva ulazimo u trku od 10.000 metara sa željom da na kraju oborimo sopstveni rekord i da svetu pokažemo da smo stabilni domaćini i pouzdani partneri – rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da je ovo prava prilika za promociju Srbije, Beograda i dostignuuća sportista, ali i da se omogući privredni rast grada i države.

– Bićemo presrećni i prezadovoljni kada nagovorimo određeni broj devojčica i dečaka da krenu uspesima Ivane, Asmira i drugih šampiona – rekao je Udovičić i zahvalio se Vesiću i Jevrosimoviću na istrajnosti i želji da podrže i organizuju sve sportske događaje koji će promovisati zemlju na najbolji način.

Zamenik gradonačelnika Beograda Vesić rekao je da će dvoransko Svetsko prvenstvo 2022. godine važan događaj za imidž zemlje i grada.

– Ove godine ćemo imati SP u boksu, trudimo se da svake godine imamo neko veliko prvenstvo, a u tome nam pomaže ministarstvo sporta. Svaki događaj omogućava da se izgrade novi objekti, da se obnove stari i da se deca podstiču na bavljene sportom. Siguran sam da će SP biti dodatni impuls za razvoj atletike i događaj koji pokazuje da je Beograd grad sporta i dobar domaćin – rekao je Vesić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here