EPA/STEFFEN SCHMIDT

Gotovo 12 godina nakon smrti Ejmi Vajnhaus, započela je produkcija biografskog filma o životu britanske ikone soula.

Rediteljka Sem Tejlor-Džonson je objavila na Instagramu da u Londonu 16. januara počinje snimanje filma „Back to Black“, koji je naziv dobio po Ejminom drugom albumu.

Objavila je i prvu fotografiju glumice Marise Abele transformisane u slavnu pevačicu, s visoko podignutom kosom, tetovažama i karakterističnim velikim naušnicama.

Radnja filma prati Ejmine „živopisne rane godine života u Londonu i njeno intenzivno putovanje do slave“.

Tejlor-Džonson je najpoznatija po filmskom hitu „50 nijansi sive“ i po biografskom muzičkom filmu „Džon Lenon: Dečko koji ne obećava“ (Nowhere Boy).

Mlada britanska glumica Marisa Abela (26) zvezda je HBO serije „Industry“. Glumica je objavila fotografiju na kojoj stoji ispred velikog grafitnog portreta Vajnhaus.

„Volim te, Ejmi“, napisala je ispod fotografije, piše dpa.

Scenario za film je napisao Met Grinhol, scenarista debitantskog igranog filma Tejlor-Džonson iz 2009. o Džonu Lenonu.

Film zajednički produciraju Focus Features, Monumental Pictures i Studiocanal.

– Prvi put sam videla Ejmin nastup na talent šouu u džez klubu u Sohou i odmah je bilo očigledno da nije samo reč o talentu, ona je bila genijalna. Osećam se i uzbuđeno i ponizno jer imam priliku da realizujem i dovedem u bioskope Ejminu prekrasnu, jedinstvenu i tragičnu priču, propraćenu najvažnijim delom njene ostavštine – njenom muzikom – rekla je o filmu rediteljka.

Osim svojim veličanstvenim glasom i velikim muzičkim hitovima, Vajnhaus je punila stranice novina i zbog svog ponašanja. Godinama se borila sa zavisnošću od alkohola i droga. Umrla je 23. jula 2011. od trovanja alkoholom sa samo 27 godina.

Britanski reditelj Asif Kapadia je 2015. snimio dokumentarac o životu nesrećne pevačice pod nazivom „Ejmi“, za koji je dobio Oskara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here