MTS

Nacionalni televizijski servis RTS i kompanija Telekom Srbija zvanično su otpočeli saradnju na zajedničkoj produkciji naučnog i serijskog programa najvišeg kvaliteta. Partnerstvo će obuhvatiti koprodukciju serija različitih žanrova, kao i saradnju na realizaciji programa na novom kanalu koji će se prikazivati na mts TV platformi.

„Nama je strateško partnerstvo sa RTS-om u ovom segmentu veoma značajno. Ono što bih posebno istakao je da ćemo zajedno, do kraja godine realizovati i naučni kanal, koji će doprineti boljoj edukaciji u Srbiji“, istakao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

„Švindleri“, „Beležnica profesora Miškovića“, „Nečista krv“, „Kamiondžije“, „ Dug moru“, samo su neki od naslova renomiranih autora koji će biti realizovani u narednom periodu kao plod saradnje nacionalne televizijske kuće i Telekoma Srbija. Snimanje prve u nizu, serije „Švindleri“, počelo je ovih dana u Beogradu po scenariju Đorđa Milosavljevića, u režiji Nemanje Ćeranića.

Zaplet priče, smeštene u tridesete godine dvadesetog veka, počinje objavom Državne lutrije Kraljevine Jugoslavije da je dobitnik glavne novčane nagrade – iz Palanke. Ta vest će uzburkati mirnu Palanku i promeniti sudbine mnogih. Koproducenti serije su „Telekom Srbija“ i RTS, a za izvršnu produkciju zadužena je producentska kuća „Atos“.

„Snimanje je počelo, mislim da će ‘Telekom’ emitovati na svojim kanalima na jesen, a mi ćemo nešto kasnije“, navodi Generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.

„’Švindleri’ su zapravo prevaranti, secikese, lopovi. Kada bi žanrovski moglo da se smesti u jedan izraz, bilo bi teško jer je ovo neka crnohumorna bajka“, objašnjava Dejan Lutkić, glumac i izvršni producent serije.

Gledaoce SuperStar TV na jesen očekuje bogat filmski i serijski program jer će pored serije „Švindleri“, sa emitovanjem krenuti i serija „Dug moru“ u koprodukciji Telekoma Srbija i Monte Royal Pictures sa Draganom Mićanovićem, Nadom Šargin, Bojanom Maljević, Sergejom Trifunovićem i mnogim drugim zvučnim imenima u glavnim ulogama.

SuperStar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:sat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here