Počeo 8. Festival italijanskog filma u Beogradu

0

Plakat za film "Kosmonaut" koji je otvorio 8. Festival italijanskog filma u Beogradu

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio kazao je, otvorivši Festival, da se njime i ove godine Beogradu predstavlja deo nove italijanske produkcije. On je izrazio zadovljstvo i veru da dve zemlje povezuje ista strast – strast prema italijanskom filmu.

"Postaje tradicija da se srećemo ovde predstavljajući vam najbolja ostvarenja italijanskog filma", ocenio je umetnički direktor Festivala Paolo Minuto.

On je dodao da je ovogodišnji program raznovrstan i bogat, da će biti prikazane komedije, ljubavni, kao i filmovi čija je radnja vezana za pozorišnu umetnost.

Tokom festivala zainteresovani će, do 6. decembra, moći da pogledaju deset ostvarenja savremene produkcije snimljenih u ovoj i prošloj godini. Među autorima su kako oni koji su već godinama angažovani u italijanskoj kinematografiji, tako i debitanti.

Sa izuzetkom filma Žan Sarto "S druge strane mora" (Dall’altra parte del mare), koji će biti prikazan sutra u Italijanskom institutu, publika će sve ostale moći da vidi u bisokopu "Takvud", a ulaz je besplatan.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here