Počinje legalizacija u Srbiji

0

Biće jeftinija legalizacija: Oliver Dulić

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će država preko poslovnih banaka obezbediti povoljne kredite za legalizaciju, ali to će praktično značiti da će većina građana morati da se zadužuje kako bi otplatila legalizaciju.

– Procenjuje se da će legalizacija oko 1.000.000 objekata u Srbiji vredeti oko 300 do 400 miliona evra tako da bi banke trebalo da imaju veliki interes da kreditiraju legalizaciju – kaže Dulić.

On je objasnio da su Pravilnikom predviđeni kriterijumi za formiranje cena legalizacije i da će čitav postupak za legalizaciju kuća i stanova površine do 100 metara kvadratnih biti jeftiniji za 60 dosto od postojeće cene.

– Tako će cena za legalizaciju objekata do 100 kvadrata u četvrtoj zoni u Beogradu, koja obuhvata prigradska naselja kao što su Altina ili Kamendin, umesto sadašnjih 6.166 dinara (67 evra) po metru kvadratnom koštati 2.466 dinara (27 evra) po kvadratu. To znači da će za legalizaciju stana od 60 kvadrata u ovim delovima prestonice trebati oko 150.000 dinara (1.600 evra) – rekao je Dulić dodavši da bi u nekim opštinama u Srbiji cene trebalo da budu jeftinije.

Za objekte preko 100 kvadrata cenu legalizacije će određivati lokalne samouprave.

 

(opširnije u štampanom izdanju Vesti od 24.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here