Posle danja oplakivanja i žaljenja za preminulim Dijegom Maradonom počinje rat porodice za bogatstvom legendarnog Argentinca koje je rasuto od Venecuele i Belorusije do Italije i Emirata.

Maradona iz jednog braka i tri vanbračne veze ima petoro priznate dece, rođene od 1986. do 2013. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestoro dece, od čega dvoje u Argentini te četvoro na Kubi. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon smrti velikana.

Potrošio je pola milijarde dolara, ali i ostavio impresivno bogatstvo

“Selebriti Net Worth”, portal specijalizovan za finandije slavnih, procenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 miliona dolara.

Međutim, sumanuto je i trošio. Kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, najblještaviji nakit… učinili su da nakon smrti vredi “samo” 75 miliona dolara. Ko zna koliko bi potrošio da možda u nekim situacijama u Argentini nije bilo “Maradona ne plaća, za njega je besplatno”.

Na toliko njegovo bogatstvo procenjuje Hulio Ćijapeta. Novinar Klarina, slavni argentinski fudbalski hroničar koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti, dodaje:

– Nema nikakve sumnje da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih naslednika za njegovo bogatstvo – napisao je Ćijapeta

Maradona je umro, a da nije napisao oporuku ili testament, što dodatno komplikuje raspodelu njegove imovine.

Za sada je u prvom redu na nasledstvo petoro Maradonine dece. Kćeri Dalma (34) i Đanina (31), rođene u braku s Klaudiom Vilafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga.

Zatim sin Dijego Junior (34), rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronicom Ojedom.

Deca se baš ne slažu međusobno

Problem još pravi i situacija da se deca ne slažu međusobno. Ćijapeta kaže da ga je začudilo što su tri ćerke, za koje se očekuje da će biti najborbenije u fajtu koji počinje, bile zajedno u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obaveštavao o stanju njihovog oca.

Situaciju dalje komplikuje Veronika Ojeda, majka malog Dijegita, najmlađeg Maradoninog deteta, koja će predstavljati sina u borbi za nasledstvo, a ona se toliko loše slaže s Maradoninim ćerkama da s njima ne razgovara.

 

Šestoro nepriznate dece traže nasledstvo i DNK analizu

Međutim, tu nije kraj problema. Šestoro dece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao takođe žele deo kolača.

Dvoje dece je iz Argentine, a četvoro s Kube, gde je Maradona odlazio kod velikog prijatelja Fidela Kastra početkom 2000. tih. Jedan od Maradoninih Kubanaca već je zatražio da se na telu slavnog fudbalera napravi DNK test kako bi dokazao da mu je on otac.

Dakle, čak 11 dece polaže pravo na Maradoninu imovinu, ali deo nje žele i Maradonina braća. Međutim, sud je juče presudio da će ćerke dobiti prioritet prilikom njene raspodele.

Advokat vlasnik prava na brend

Zanimljivo je da ni ovde nije kraj ovoj lationo sapunici. Advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da se nikako ne može izbaciti iz raspodele imovine.

Što se tiče imovine ona je impozantna. Španska “Marka” navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu.

U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine – vojno amfibijsko vozilo.

U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao “Rols Rojs Duh” vredan 300 000 evra, BMW osmica od 145 000 evra te brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha.

Maradona je imao i doživotni ugovor s Pumom, dok je Konamiju ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here