Promo
Strelci Srbije

Završena su i juniorska takmičenja, a sutra od četvrtka do nedelje biće održana takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

 

Srbija će imati kompletne ekipe, po tri strelca u svakoj od četiri discipline.

Našu zemlju će u seniorskim takmičenjima predstavljati:

Žene, pištolj: Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković, Jasmina Milovanović

Žene, puška: Andrea Arsović, Sanja Vukašinović , Marija Malić.

Muškarci, pištolj: Dimitrije Grgić, Damir Mikec, Duško Petrov.

Muškarci, puška: Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević

Danas su odrađeni zvanični treninzi.

Konkurencija će biti izuzetno jaka. Učestvuju strelci iz 46 zemalja, po čemu je ovogodišnji šampionat jedno od najmasovnijih evropskih prvenstava u streljaštvu u istoriji.

 

Pred našim takmičarima su veliki izazovi, ali ne kriju da imaju visoke ciljeve. Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković ističe da su i pojedinci i ekipe Srbije konkurentni za visok plasman:

– S obzirom da imamo zaista dobre seniore, pogotovo na evropskom nivou, očekujemo kvalitetna ostvarenja, bilo da je reč o pojedinačnim, miks ili ekipnim takmičenjima. Dakle, očekujemo plasmane u finala i medalje.

Prvenstvo će biti održano po novom formatu. Prvi put kvalifikacije i finale u jednoj disciplini neće biti održani u istom danu. U četvrtak su kvalifikacije u sve četiri pojedinačne discipline ( ujedno i za eliminacionu fazu ekipnog nadmetanja). U petak su na programu kvalifikacije mikseva vazdušnom puškom i pištoljem i četvrtfinale timskog takmičenja. Sva finala će biti održana u subotu i nedelju.

 

– Za sve strelce ovo je velika novost. I mene interesuje kako će sportisti reagovati, kako će se oni koji se plasiraju u finala navići na to da će imati dan ili dva pauze da se psihički i taktički pripreme za završnu borbu za medalje. Ipak, smatram da će ovo biti interesantan format, kada je reč o popularizaciji streljaštva. Ceo program finalnih nadmetanja će biti prenošen na televiziji, poslednja dva dana će biti izuzetno bogata najzanimljivijim dešavanjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here