Počinju Dani srpske kulture u Istri

0

 

Pula

 

 

Pored umetničkog programa i predstavljanja srpskih književnika, ovogodišnji program je proširen privrednim i sportskim manifestacijama, dok će u pulskom restoranu "Dolče vita" u naredna četiri dana posetioci moći svake večeri da uživaju u "Danima Skadarlije" konzumirajući hranu i piće iz skadarlijskog restorana "Šešir moj". Glumica Ljiljana Jakšić će zabavljati goste prigodnim recitalima, pripovedanjem legendi i poezijom Tina Ujevića.

 

"Suživot je najveća vrednost Pule, gde deluje devet veća nacionalnih manjina", poručio je pulski gradonacelnik Boris Miletić, ističući da ce taj grad i dalje podržavati manjinske manifestacije.

Program, prema najavi, počinje 15.aprila otvaranjem izložbe slika u galeriji Vincent od Kastva i svečanom akademijom u pozorištu u Puli.

 

Tokom naredna četiri dana u pomenutim gradovima planirano je održavanje prezentacije Turističke organizacije Beograda i Politikinog nedeljnog priloga "Putovanja", koji će Istru predstaviti Srbiji.

Nastupiće takođe Folklorni ansambl "Kolo" iz Beograda, najavljena je i projekcija filmova "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Tamo i ovde", kao i pozorišna predstava "Čovek čoveku", te susreti sa srpskim književnicima i likovnim umetnicima, ali i sportska nadmetanja manjinskih zajednica Istre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here