EPA/Dmitry Lovetsky
Predsednik Rusije Vladimir Putin

Ne prolaze svi zvaničnici ili najviši rukovodioci kompanija dvonedeljni karantin pre sastanka sa Vladimirom Putinom, izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– Neko prolazi dvonedeljni karantin, neko je u karantinu nekoliko dana, neko se sastaje bez karantina. To zavisi od osobe, zavisi od njegovog rasporeda, zavisi od epidemiološke situacije u svakoj pojedinačnoj kancelariji ili ministarstvu – objasnio je portparol Kremlja.
Peskov smatra da će odgovoran funkcioner ili rukovodilac kompanije prvo proceniti moguće pretnje i tek onda sam odlučiti da li će se pridržavati karantina pre sastanka sa Putinom.

Portparol je, takođe, negirao glasine da su u administraciji predsednika države uvedene stroge karantinske mere i poseban režim rada zbog povećanja broja ljudi zaraženih virusom korona.

– U predsedničkoj administraciji, kao i drugde, postoje oboleli, postoje oni koji su ozdravili, postoje bolesni – to je neizbežan proces. Ne postoje posebne mere karantina. Postoji, naravno, neprekidni proces, još od marta, proces testiranja. Da, on je redovan, u pojačanom režimu, ali to je vezano za specifičnost posla – objasnio je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here