EPA/KCNA
Foto: Arhiva

Oružane snage Rusije lansirale su balističke rakete „Jars“ i „Sinjeva“, kao i nekoliko krstarećih raketa tokom vežbi nuklearnih snaga koje su održane pod rukovodstvom ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, vežba upravljanja strateškim ofanzivnim snagama održana je danas pod rukovodstvom vrhovnog komandanta, predsednika Rusije Vladimira Putina. Na treningu su učestvovale ruske Raketne strateške snage, posade strateških aviona-nosača raketa dugog dometa, nuklearne podmornice Severne flote i Vazdušno-kosmičke snage.

Sa kosmodroma Pleseck lansirana je interkontinentalna balistička raketa „Jars“.

„Probna borbena lansiranja interkontinentalne balističke rakete, balističke rakete sa podmornice, visoko preciznih krstarećih raketa velikog dometa vazdušnog baziranja realizovana su sa Državnog testnog kosmodroma Pleseck, iz voda Barencovog mora, kao i pomoću aviona Tu-160 i Tu-95ms sa aerodroma ‘Engels’ i ‘Ukrainka’“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Rakete su porazile mete na poligonima Kura na Kamčatki i Pemboj u Republici Komi.

Poligon Kura se koristi za probna lansiranja balističkih raketa kako sa podmornica, tako i sa kosmodroma Pleseck. Poligon Pemboj se koristi za uvežbavanje napada strateške avijacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here