Z. Mirković - Vest
Cveće i za počasne gošće: Sulejić (levo) sa predstavnicima gradskih i pokrajinskih institucija

Kulturno-sportska Zajednica Srba iz Salcburga (KSZS) organizovala je povodom Dana žena priredbu na kojoj je po dobrom starom običaju podeljeno 300 ruža

U prepunoj sali pored jezera Valerze, članovi KSZS-a potrudili su se da i ovog puta budu dobri domaćini tradicionalne manifestacije.

Nenad Šulejić predsednik KSZS-a je u ime domaćina pozdravio prisutne i srdačno svima zahvalio na dolasku.

Pored zemljaka koji su ispunili salu u programu su uživali i brojni počasni gosti, predstavnici gradskih i pokrajinskih institucija – Bernhard Auinger i Anja Hagenauer, zamenici gradonačelnika, poslanici Štefani Mesel i Geri Forher, Gabi Prošofski, potpredsednica Radničke komore Salcburga, Đuja Tešanović Berhirević, članica uprave Radničke komore, Nikola Marković, konzul Republike Srbije.

Priredbu su otvorili najmlađi, a smenjivale su se folklorne igre, recitacije i pesme kako u izvođenju mališana tako i starijih uzrasta.

Nenad Šulejić je posebno zahvalio članovima društva, roditeljima, na uloženom trudu i dobroj organizaciji priredbe. Tom prilikom je naglasio da je ovo prva u nizu proslava koja je odrađena u godini jubileja društva. Najstarije srpsko udruženje u Mocartovom gradu ove godine obeležava dve decenije postojanja. Na jesen je, kako je najavio Šulejić, predviđena centralna proslava sa svečanom akademijom KSZS.

Latino ples

Učenici Muzičke gimnazije Kristina i Feliks takođe su učestvovali u programu i predstavili su se latino plesom. U zabavnom delu programa prisutne je zabavljao muzički sastav koji su činili Ivana, Peđa, Boki i Miša.

Izvor:
Z. Mirković - Vest

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here