EPA-EFE/Antonio Bat

U Zagrebački Županijski sud iz Županijskog državnog tužilaštva stigla je optužnica u predmetu Agrokor. Optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi ima 459 stranica, a celi spis, koji je poslat u sud, oko 80.000 stranica, javlja N1.

Za 15 sati najavljene su izjave portparol Županijskog suda Krešimira Devčića i jednog od advokata u tom slučaju Ante Nobila.

Podsetimo, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu produžilo je 17. avgusta, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Nakon što je u julu, nakon gotovo tri godine, završila istraga u slučaju Agrokor, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu iskoristilo je zakonsku mogućnost i produžilo rok za podnošenje optužnice za još 30 dana. Dva dana pre roka optužnica je poslata na sud.

Istraga pokrenuta u novembru 2017.

Županijsko državno tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića kao i 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u novembru 2017.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposleni revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz jemstvo od milion evra i mere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 miliona evra zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here