Podignuta optužnica za ubistvo Ćuruvije

0

Optužnica posle 15 godina: Slavko Ćuruvija, ubijeni vlasnik "Dnevnog telegrafa"
 

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić i pripadnici tog resora Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Radisavljević je rekao da su oni optuženi za krivično delo teško ubistvo i da Markovića terete da je to delo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

 

NUNS pozdravio podizanje optužnice za ubistvo Ćuruvije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zadovoljstvo zbog podizanja optužnice za ubistvo novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije. "NUNS očekuje da se u postupku dokazivanja optužnice dođe i do nalogodavaca tog teškog zločina čije rasvetljavanje već deceniju i po predstavlja veliki ispit za veoma sporo demokratsko sazrevanje
srpskog društva", piše u saopštenju NUNS-a.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine na ulazu u zgradu u centru Beograda gde je živeo, a ubica je u njega ispalio 17. hitaca, uključujući i hitac u glavu.

 

Marković je u zatvoru u Požarevcu, dok su Romić i Radonjić uhapšeni 13. januara od kada se nalaze u pritvoru, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.

 

Istraga je počela u januaru ove godine i tokom nje je saslušano nekoliko desetina bivših pripadnika DB, porodica ubijenog novinara, pripadnici zemunskog klana i više bivših funkcionera.

 

Ključni svjedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here