Podmlađeno rukovodstvo

0

Za predsednika je i u narednom mandatu izabran Đuro Plavšić, a potpredsednik je dr Mihael Adžić. Sekretar je Željka Viler, blagajnik Milan Štrbac, a koordinator Budimir Marković. U Nadzorni odbor izabrani su Ranko Maksimović, Jela Beloš i Živko Mojsin.
 

OČEKUJU POMOĆ ČLANOVA UDRUŽENJA: Novo predsedništvo SKSU

– Od svih članova očekujemo da u narednom periodu podrže novoizabrano predsedništvo, ali ne samo da ga podrže tako što su ga izabrali, nego i da pomognu konkretnim radom – poručio je predsednik Plavšić.
 

Uspešna godina
 

Kako se čulo, SKSU je zajedno sa društvima u svom sastavu uspešno realizovalo brojne aktivnosti i uz to pozitivno poslovalo. Tokom godine je održano oko 30 raznih manifestacija, kulturnih i sportskih zbivanja u samoj kući i najmanje desetak izvan nje. Izvršena je rekonstrukcija prostorija udruženja u Grencaleje. Osim toga, SKSU se rado odazivalo na zajedničke akcije sa crkvenom opštinom, Srpskom dopunskom školom, drugim srpskim društvom iz Berlina "Vuk Karadžić-Braća Grim" i Ambasadom Srbije, a u planu za ovu godinu stoji da se ta saradnja proširi.

 

Novo lice u predsedništvu je dr Mihael Adžić, doktor ekonomije, mladi i ambiciozni pripadnik druge generacije naših migranata, koji o svom budućem radu u SKSU kaže da je bitno privući što više mladih.
 

– Mislim da udruženje ima potencijal koji bi trebalo da se iskoristi, kao i da bi trebalo uvesti neke inovacije za koje smatram da su neophodne. Ovaj klub postoji već 40 godina i sada je potrebno da se neke stvari malo više gledaju iz perspektive mladih ljudi. To je bila moja najveća motivacija i razlog što sam prihvatio da me kandiduju. Treba uneti malo svežeg vetra, a verujem da ima mogućnosti i interesovanja da se nešto promeni – ističe Adžić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here