ATAImages
Ogorčenje sa razlogom: Draško Stanivuković

Grad Banja Luka započeće 1. novembra isplatu podrške za porodilje sa područja grada Banja Luka, koje su stekle potomstvo u 2021. godini.

– Svaka majka koja dobije prvo i drugo dete, dobiće od Grada 500 KM i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM. Svako treće dete nagradićemo sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za svako četvrto, peto, šesto dete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da je ovo veliki dan za naš grad, za našu Banju Luku, kazavši da ga raduje što su baš u „Nedelji deteta“ najavljene nove pronatalitetne politike, kojim će biti obezbeđena najveća direktna podrška Grada za naše porodilje.

– Želimo da svaki rođendan svog deteta slavite sa Gradom, jer smatram da je demografska politika suština svih politika. Ona je nešto što je najvažnije, jer bez dece, bez porodica kao stuba naše države i našeg društva nema ničega – poručio je Stanivuković.

Prema njegovim rečima porodilje, koje su potomstvo stekle, počevši od 1. januara 2021. godine moći će predati zahteve Gradskoj upravi već od 21. oktobra, a porodilje, koje potomstvo budu sticale do kraja godine će imati rok od 60 dana da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi se isplatila predviđena naknada.

On je naglasio da će ovom merom biti obuhvaćeno oko 2.000 porodica, a Grad je za tu namenu izdvojio oko 1,2 miliona KM.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime