Printscreen

Poetski trio “U tri reči”, koji čine Božica Boba Nedeljković, Tatjana Dujović i Rada Rajić Ristić, inače dopisnica “Vesti” iz Vićence, posle kratke pauze, odlučio je da svoje verne ljubitelje stihova obraduje pesmom “Stara” na šest jezika – srpskom, vlaškom, ruskom, italijanskom, nemačkom i engleskom.

Reč je o Radinoj pesmi iz zbirke stihova “Komad neba”. Reč je o koautorskoj knjizi Tatjane Dujović i Rade Rajić Ristić. Recenzije za ovu zbirku izasle su iz pera Blagice Mandić i Todore Škoro. Tatjana i Rada su koleginice po profesiji i vokaciji, obe profesorke srpskog jezika i književnosti i pesnikinje, dok je Boba Nedeljković nadaleko poznata kao izvanredna interpretatorka narodnih vlaških pesama, a u poslednje vreme i srpskih.

Ove tri gracije ujedinjuje ljubav prema umetnosti, pa bi se, sasvim hrabro, moglo reći da su one saveznice pisane i pevane reči.

– Umetnost spaja, a granice razdvajaju ljude, a ako ćemo se osvrnuti na reči slavnog Dostojevskog – lepota će spasiti svet, biće dovoljno da s optimizmom gledamo na budućnost – poručuju Boba, Tanja i Rada, koje su se već zajednički predstavile na društvenim mrežama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here